Book of Miri

En eksperimenterende dokumentarfilm om pigen Miri, som bor alene med sine to katte i en forstad til Linköping, Sverige. Hver dag tager hun billeder af sig selv og ligger dem på nettet. Hun skriver en personlig blog. Skriver om sin dagligdag og deler sine tanker med hvem, der har lyst til at læse med. 

Formål

At få skabt en samfundsrelevant film om et tidstypisk emne gennem et tværfagligt samarbejde. De studerende ønskede at skabe nye kontakter som de i fremtiden kunne arbejde sammen med og som ville kunne bibringe projektet nye idéer og alternative løsninger.

Projektbeskrivelse

’Book of Miri’ går tæt på en pige der nærmest er afhængig af sin blog. Hun er dagligt i kontakt med sine net-venner og deler sine tanker og alt hvad hun foretager sig i løbet af dagen med dem. I denne film interesserede vi os for det dobbelte liv. Iscenesættelsen. Lysten til at beslutte og skabe sin egen karakter. Bygge en verden op omkring sig selv og efterlade sig et spor. Vise noget – og lade andet forblive i det skjulte. Filmen undersøger hvordan den virtuelle verden og virtuelle venner kan have stor betydning for et liv.

Filmen vil blive vist offentligt. Der vil være premiere på Filmskolen og derudover er vores ønske at den skal blive vist på festivaler rundt om i verden. Til efteråret vil den blive vist på DR.

Refleksion over det tværfaglige samarbejde

Det har været meget vigtigt for os at udfordre os selv. Lege. Blive inspireret og gå nye veje. Det er lykkedes føler vi. Både visuelt og igennem filmens lydunivers. Vi har hele tiden sagt til hinanden – ‘Det er nu, vi skal prøve det af, vi synes er sjovt – derude (i den virkelige verden) er det ikke sikkert vi altid får mulighed for det’.

Vi har samarbejdet på kryds og tværs og det har været meget spændende og udfordrende. Vi kommer fra tre forskellige kunstskoler med forskellige syn på proces og metode. Vi har haft mange givende diskussioner både omkring dette konkrete projekt, men også om koncepter og idéer generelt. Vi har fået etableret et samarbejde, som vi alle håber vil udvikle sig og fortsætte i andre sammenhænge og på andre projekter.

Filmen fik præmiere d. 15. april 2013 og blev nomineret af filmmagasinet Ekko for bedste dokumentar.
Klik her, for at se filmen.

PROJEKTTITEL:

Book of Miri

PROJEKTPERIODE:

2009

BELØB:

CAKI har støttet projektet med 14.900 kr.

KONTAKTPERSON:

Katrine Philip
+45 22 98 37 87
katrinephilp@gmail.com

PROJEKTTEAM:

Katrine Philip, Den Danske Filmskole
Rasmus Abrahamsen, Den Danske Filmskole
Sophia Olsson, Den Danske Filmskole
Signe Rebekka Kaufmann, Den Danske Filmskole
Sille Just Boel, Den Danske Filmskole
Markus Pesonen, Rytmisk Musikkonservatorium
Silke Brandes, KADK, Designskolen