På denne side finder du en oversigt over de podcasts, der udkommer fra de videregående kunstneriske uddannelser.


Podcasten: Kunstuddannelserne og fremtidens kulturliv – Kunstuddannelsernes konference 2022

Denne podcast dokumenterer de oplæg, panelsamtaler og workshops, der fandt sted under de syv videregående kunstneriske uddannelsers fælles konference “Kunstuddannelserne og fremtidens kulturliv”.

Konferencen blev afholdt d. 29. oktober 2022 på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København.

Gå til Kunstuddannelserne og fremtidens kulturliv

 

 


De videregående kunstneriske uddannelser er gået sammen om at skabe en fælles podcast, som en del af skolernes opgave som kulturinstitutioner. I podcasten kommer du med indenfor på landets kunstuddannelser og møder de mennesker, der arbejder og studerer her. Hvad rører sig i deres kunstneriske praksisser, forskning og dagligdag, og hvilke rørelser foregår i en bredere forstand mellem uddannelserne og samfundet udenom?

Rørelser bliver produceret af The Lake Radio for de syv kunstskoler: Den Danske Scenekunstskole, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium, Det Kgl. Danske Kunstakademi, Den Danske Filmskole og Rytmisk Musikkonservatorium.

Gå til Rørelser

 


I ENTRE DEBAT taler vi om de bæredygtige arbejdsliv og om, hvordan man kan stille et vidensområde som entreprenørskab til rådighed for undervisere på en kunstskole. Hvad vil det overhoved sige at have en kunstnerisk virksomhed? Hvad er relationen mellem kunstnerens praksis og kunstnerens virksomhed?

Hver episode har en eller flere gæster, der drøfter spørgsmålet om kunstnerisk entreprenørskab. Lyt med her eller hvor du ellers henter dine podcast.

Gå til ENTRE DEBAT 

 

 

 


 

Enhanced Practice er et nyt transdisciplinært udviklings- og mentorprogram for nyuddannede kunstnere fra en af de syv kunstneriske uddannelser. Det er organiseret af Center for Kunstnerisk Viden og Udvikling, og skal give yngre kunstnere på tværs af musik, film, scenekunst og billedkunst mulighed for at udvikle deres praksis i research-baseret, samarbejdsorienterede og socialt engagerede retninger.

Denne podcast-serie er redigerede samtaler mellem to eller flere deltagende kunstnere, der handler om nogle af hovedemnerne i deres egen praksis. Podcasten skal give et indblik i den forskningsbaserede kunstneriske praksis hos de nyuddannede kunstnere, komponister og filmskabere mv på de danske kunstskoler.

Gå til Enhanced Practice

 


Følg med i Rytmisk Musikkonservatoriums (RMC) mange aktiviteter gennem denne nye podcast. Her kan du lytte til alt fra artist talks med store komponister og kunstnere, mixtapes fra ansatte og studerende, nye lydværker skabt i projektuger og radiodokumentarer om vores kunstneriske forskningsprojekter. Du kan bl.a. lytte til episoder med titlerne ‘Ageisme i musikbranchen’ og ‘Social-, økonomisk- og klimamæssig bæredygtighed’, og lytte til en række episoder om impostor syndrome med bl.a. Annika Aakjær og Jonas Schmidt.

Gå til RMC podcast

 

 


I en podcast-serie omhandlende Det Jyske Musikkonservatoriums årlige festival RAMA Festival, lavede konservatoriets studerende en podcast i to dele fra festivalen, der fandt sted d. 9. april. De to podcasts giver et stemningsbillede fra den lange, begivenhedsrige dag i Musikhuset Aarhus, hvor en lang række studerende spillede en hel masse indbyrdes meget forskellige koncerter.

Gå til RAMA FESTIVAL AARHUS

 

 


 

Den klassiske violinist og good girl Østerbro-pige Christine Bernsted mødes i et clash med pianisten og bong-hovedet Ramez Mhaanna i et anderledes program om klassisk musik. Fordi den klassiske verden er cool og rock’n’roll og fordi klassisk fortæller historier vi alle kan relatere til. Programmet er produceret i samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

 

Gå til CLASH

 

 


 
 

The Beyond Darkness Podcast is a knowledge-sharing platform for artistic practice and artistic research, provided by Nanna Hanfgarn Jensen and Nadja Mattioli.

As a part of the Beyond Darkness research, Nadja and Nanna are sharing their dialogues with other performance artists and practitioners who are inspiring them during their investigations. Their main dialogue topics are: movement, darkness, the senses, imagination and collaboration, artistic practice and artistic research.

Go to Beyond Darkness