Rundt på landets kunstskoler arbejder et nyt hold dimittender i øjeblikket på højtryk for at færdiggøre deres sidste eksaminer og afgangsprojekter. Afgang 2018 er begyndt og CAKI har samlet en oversigt, der kan guide dig igennem alle oplevelserne.

Billede: Louka Anagyros: Leatherboys, Afgang 2018, Installation view Kunsthal Charlottenborg, Photo: David Stjernholm

Det Fynske Kunstakademi

Den 17. maj åbnes dørene for dette års afgangsudstilling for Det Fynske Kunstakademi. Årets titel er The Drama. Titlen er en reference til teateret, til en gruppe aktører med hver deres karakter og position, og til et scenerum med dets åbne plan, hvor alt fra maskespil, iscenesættelse og scenarieskabelse kan udfolde sig.

Læs mere om The DramaAfgang 18 her.

Udstillingsperiode: 18. maj til 1. juli 2018

Fernisering torsdag den 17. maj 2018 kl. 17

 

Rytmisk Musikkonservatorium

På Rytmisk Musikkonservatorium vil der i år blive afholdt næsten 60 koncerter med de nyeste dimittender fra bachelor-, kandidat- og solistklassen. En detaljeret koncertoversigt bliver offentliggjort i slutningen af maj på rmc.dk, men indtil da kan du notere følgende datoer for årets koncerter:

Solistkoncerter: 30. maj 2018

Bachelorkoncerter: 12. juni – 14. juni 2018

Kandidatkoncerter:  18. juni – 22. juni 2018

 

Jyske Kunstakademi

Årets afgangsudstilling fra Jyske Kunstakademi, SES,byder på seks nye dimitterende kunstnere fra Det Jyske Kunstakademi. Udstillingen rummer en årgang med diversitet i tilgangen til samtidskunsten, men fælles for kunstnerne er en vilje og et mod til at præsentere værker som skubber til vores sensibilitet og forståelsesramme i en kompleks samtid.

Læs mere om SES her.

Udstillingsperiode: 27. april – 3. juni 2018

 

Akademiet for Moderne Cirkus

Akademiet for Moderne Cirkus har de seneste år afholdt nogle meget spektakulære afgangsforestillinger med nyskabende bud på, hvordan et moderne cirkus kan opleves. Oftest har der været udsolgt til forestillingerne, så tøv ikke med at bestille din billet. Første forestilling er allerede udsolgt.

Køb din billet og læs mere om EXIT2018 – Artistiske Svendestykkerher.

Forestillingsperiode: 25. juni – 28. juni 2018

 

Den Danske Scenekunstskole

På Den Danske Scenekunstskole kan du over hele landet opleve en bred vifte af forskellige scenekunstneriske afgangsprojekter.

I Fredericia på Musicalakademiet er otte nye musicalperformere klar til at indtage Fredericia Teaters Store Scene i henholdsvis musicalkomedien, The Addams Family, og koncerten, It Was a Good Time.

Bestil billetter til, The Addams Family, og,It Was a Good Time, her.

Forestillingsperiode: 26. juni – 29. juni 2018

 

Du kan også komme til afsluttende eksamenskoncerter med de nye musicalperformere. Det drejer sig om deres afsluttende sangeksamen, som alle er gratis og afholdes den 16. maj på Tøjhuset i Fredericia.

Læs mere om eksamenskoncerterne her.

 

Den Danske Scenekunstskole København står der også et nyt hold scenekunstnere klar. Her præsenteres de afgangsstuderendes selvstændige projekter, hvor de dimitterende har undersøgt forskellige aspekter og faglige områder inden for scenekunsten.

20 afgangsstuderende præsenterer tilsammen 16 projekter – alt lige fra installationer, film og udstillinger til arbejdsdemonstrationer, stedsspecifikke performances, forestillinger m.v.

Facebook finder du uddybende information omkring adgang til de enkelte visninger og andre relevante opdateringer og du kan læse det fulde program over forestillingerne her.

 

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium giver dig året rundt over 200 koncerter, hvor langt de fleste er gratis. Det foregår blandt andet når, de studerende skal prøve kræfter med koncertformatet i mere uformelle rammer – de såkaldte studiekoncerter.

Men der afholdes også debutkoncerter, som er den afsluttende koncert for solistklassen. I maj måned kan du udover at komme til de mange studiekoncerter m.v. opleve to debutkoncerter:

Onsdag den 9. maj 2018: Xu Chen debuterer, tenor

Onsdag den 16. maj 2018: Dan Wu debuterer, violinist

 

Se oversigten over koncerter på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium her.

 

Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Afganger den årligt tilbagevendende eksamensudstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Udstillingen fejrer og fremviser helt nye værker skabt af 25 dimittenderne fra Kunstakademiet. Udstillingen er på én gang kronen på værket og en indsigt i de sidste 6 års uddannelsesproces.

Læs mere om Afgang 18 her.

Udstillingsperiode: 14. april – 20. maj 2018

 

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering

På KADK har de som den største af de kunstneriske uddannelser et omfattende program af udstillinger og events. Oversigten og tidsplanen ligger ikke fast endnu, men vil blive tilgængelig i starten af maj i KADKs kalender.