Foto: Kunsthal Charlottenborg

Kunstprojekt mod stress og præstationspres

Nyt kunstprojekt skabes i samarbejde mellem Kenneth Balfelt Team, der i årtier har løst samfundsudfordringer med kunstens metode, Johan August og Københavns Professionshøjskole. 

Samarbejdet undersøger muligheden for at skabe nye sociale og fysiske tiltage, som kan modvirke et stigende stressniveau hos unge studerende i Danmark. Samarbejdet finder sted mellem kunstnerteamet, højskolens ansatte og studerende samt projektets tilhørende workshops-publikum. Projektet sætter fokus på præstationspres og stress blandt unge studerende i Danmark, og kommer i kølvandet på nyligt udgivet Nationale Sundhedsprofil 2021, som viser at Danmarks unge er påvirket af stress i langt højere grad end hidtil.

Kunstprojektet er delt ind i fire udviklingsfaser, der søger at finde løsninger på præstationspres og stress blandt unge studerende, gennem en kunstnerisk praksis. Projektet afsluttes med en “fernisering” på Kunsthal Charlottenborg den 30. juni, hvor resultatet præsenteres og overrækkes til Københavns Professionshøjskole og de besøgende. Det vil efterfølgende være at se frem til udstillingen lukker den 7. august.

Læs mere her.