RMC og Forskningens Døgn

I de kommende to uger vil Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) invitere som en del af den landsdækkende vidensfestival Forskningens Døgn til bl.a. et heldagsseminar med skarpe oplæg, performances, koncerter og panelsamtaler. Det første arrangement er inddelt i to sessions, hvoraf den første tiltaler nye samarbejder mellem kunst med en række kortere oplæg om emnet fra en række førende forskere fra forskellige vidensfelter.

Anden session tager udgangspunkt i det fælles KUV-projekt ’Traversing Sonic Territories’ mellem den norske saxofonist Torben Snekkestad og pianist og prorektor på RMC Søren Kjærgaard. Projektet handler bl.a. om improvisation og fællesskaber og afsluttes med en koncert, hvor den britiske musiker og forfatter David Toop spiller med i en trio. KUV er en forkortelse for Kunstnerisk Udviklingsvirksomhed.

RMC er i alt vært for tre separate arrangementer, hvor både medarbejdere, studerende, akademikere og kunstnere deltager i forskellig grad omkring emnet kunstnerisk forskning. De to efterfølgende events omhandler to afgangssolister, der vil præsentere og opføre deres arbejde i samtale med Niels Lyhne Løkkegaard og Lotte Anker. Samtalen vil have et forskningsmæssigt blik på udformningen og tilblivelsen af solistprojekterne.

Læs mere her