Ved ENTRE DEBAT LIVE 4 handler samtalen om kunstnerskaber i partnerskaber. Hvad sker der, når kunstnerskabet arbejder i formål, der peger på et bredere kunstnerskab i partnerskab med andre?

Det har vi inviteret tre dygtige personer til at tale om fredag d.26. november. Panelsamtalen efterfølges af en samtalesalon faciliteret af Christina Holm Dahl fra Syddansk Musikkonservatorium. Her fortsætter vi samtalen med afsæt i rollen som underviser på en kunstskole.

ENTRE DEBAT LIVE 4 finder sted på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus i lokale 228.

OBS! Vi har været nødt til at aflyse livestream af ENTRE DEBAT LIVE denne gang, men den vil blive udgivet som podcast efterfølgende. 

Lyt til ENTRE DEBAT episoden Partnerskaber på CAKIs soundcloud her.


DAGENS GÆSTER

Dina Abu Hamdan er teaterinstruktør og koreograf. Hun er en multidisciplinær kunstnerisk leder, kulturudviklingskonsulent og producer, der har specialiseret sig i at arbejde i fællesskaber mellem lokale samfund og professionelle kunstnere, blandt andet gennem at skabe netværks events og -forestillinger. Hun har et portfolio af både små og store ensembleforestillinger samt store udendørs forestillinger og arrangementer – i Danmark såvel som internationalt.

Dina grundlagde ILITA founded ILITA Immersive Lab for Innovation in Theatre and Archive, et strategisk igangværende projekt tilknyttet Nordisk Teaterlaboratorium / Odin Teatret. Hun var kunstnerisk leder af den officielle afslutningsceremoni for Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad og “Sugar Town” forestillingen, der markerede 40-året for Carlow Arts Festival i Irland, og hun leder i øjeblikket “Train project” for Carlow Arts Festival/Ireland 2022.

Dina Abu Hamdan er sammen med social performancekunstner Inge Agnete Tarpgaard i øjeblikket huskunstnere i kulturafdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor de som kunstnere er med kommunens maskinrum i arbejdet med kommunens kulturstrategi for børn og unge.

 

Kristian Lager er konservatorieuddannet guitarist og musikskolelærer og medgrundlægger af initiativet SangBar, der arbejder for mere musik i ældreplejen og i sundhedsvæsnet. Og så er han også programkoordinator for Kultur og Sundhedsplan i Aarhus Kommune. Her arbejder han bl.a. med Kultur og Sundhedspuljen, der skal bruges til at engagere flest mulige borgere i Aarhus Kommune, som ved hjælp af kulturen kan få et løft af deres sundhed og trivsel. I ENTRE DEBAT vil vi spørger Kristian, hvilke møder han har med kunstnerne og hvilke kunstnerskaber, der er spændende for han at møde i jobbet som programkoordinator. Kalder hans placering på en position som en form for oversætter mellem institutionen og kunstnerne, eller hvordan oplever han sit arbejde med Kultur og Sundhedspuljen? 

Læs mere om Aarhus Kommunes Kultur og Sundhedsplan for Aarhus her, hvor du også kan finde mere information om puljen, en casesamling til inspiration for feltet, samt andet relevant information.

Ninna Morsing er uddannet klassisk slagtøjsspiller ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2020. Hun skrev sit kandidatspeciale om musik på intensivafdelingerne på Aarhus Universitets Hospital med Margrete Langer Bro som vejleder. Specialet har hun båret videre i sit kunstnerskab, bl.a. når hun spiller koncerter på børneafdelingen på AUH. Vi taler med Ninna om, hvad der skal til for at stille sit kunstnerskab til rådighed i andre formål, i hvilket omfang hun er blevet forberedt til det under sin uddannelse, og hvad hun mener der skal til, hvis kunstskolerne skal understøtte, at de studerende bliver klædt på til denne form for samarbejder og partnerskaber.

En del af Ninnas arbejde udfolder sig aktuelt i “Ninnas Orkester”, som med børnekoncerten “Historien om de 4 Elementer” turnerer Danmark rundt gennem programmet Levende Musik i Skolen. I det seneste nummer af MUSIKEREN kan du læse en artikel om Ninnas arbejde.


 

OM ENTRE DEBAT LIVE

Som underviser, forsker eller studerende på en kunstskole må vi spørge os selv, hvad kvalitet og relevans er i den kunstneriske praksis og virksomhed, og hvorledes dette stiller sig i relationen til en omverden.

For at understøtte og udvikle disse refleksioner har vi inviteret en række samtalepartnere, der på forskellig vis er i berøring med de kunstneriske uddannelser og den kulturelle sektor bredere set, til at drøfte spørgsmålet om omverdensrelationer i kunstnerskabet og den kunstneriske virksomhed.

ENTRE DEBAT LIVE er en del af ENTRE-programmet, der understøtter udviklingen af entreprenørskab som vidensområde på de videregående kunstneriske uddannelser.

 

 

SOUND CLOUD

Snart kan du lytte til den optaget lydfil fra ENTRE DEBAT LIVE 4 – mere information følger.

FUTURE EVENTS 2022

No current planed activities.

See previous events here

ENTRE

Læs mere om ENTRE programmet her.

Kontakt

pernille@caki.dk // +45 27 37 75 67