Formål
Nerd Cave er et tværkunstnerisk samarbejde mellem studerende fra Den Danske Scenekunstskole og Den Danske Filmskole. Projektet går ud på at skabe en kortfilm, der omkredser den digitale tidsalder og dets udfordringer samt forholdet mellem mor og søn. Det er en historie om to nørder, der lever i fællesskab, men som samtidig er langt fra hinanden.

De studerende ønsker at skabe en kortfilm efter et manuskript, skrevet af den skuespilstuderende. De studerende er blevet bedt om at uddybe beskrivelsen af, hvad de håber at få ud af det tværkunstneriske samarbejde. Læs et uddrag af deres svar herunder.

De studerende siger selv om projektet:
“Vi har i gruppen drøftet, at ’rum-forståelse’ bl.a. er en essentiel overvejelse ift. udvikling af vores produktion. Specielt ’det teatrale rum’ over for ’det filmiske rum’. Da projektets format er en film, vil det selvfølgelig være det filmiske rum, som er i centrum og som er den endelige udtryksform, men til inspiration vil vi gå på opdagelse i det teatrale rum. Hvilke fordele har teateret, og hvordan kan vi overføre det til filmens univers. Hvilken skævhed/magi /mystik/stemninger kan teaterrummet frembringe, og hvor har det sine begrænsninger – med øje for vores projekt.

Hertil vil Eddie (filmfotografstuderende), jeg (skuespillerstuderende) og Eva (scenografstuderende) gå på opdagelse i det scenografiske rum. Jeg vil forsøge at komme med forslag til det scenografiske rum, dvs. bud på det æstetiske univers, indretningen, farvetoner og idéer til lys-sætningen – og vil derefter diskutere det med Eva, der med sin faglighed har det største kendskab til dette. Ligeledes har Eva og jeg fundet filmiske referencer, hvor vi fandt fotograferingen særligt interessant, og som vi tænker er passende i den stil som ’NERD CAVE’ skal skabes i.

Eva har desuden været med i overvejelserne om hvem vi skulle caste, og er efterfølgende med til at udvikle karakternes psykologi. Og her kan jeg også blive klogere; For hvad kan de ydre omstændigheder fortælle om et menneskes psykologi og indre liv? Det er en undersøgelse af vores karakterer og deres psykologi – manifesteret i dét hjem de nu befinder sig i.

Alt i alt vil vi arbejde på at indvie hinanden i vores respektive faggrupper, og udover at have samme mission for øje; skabelsen af den bedst mulige film, så er håbet at vi på rejsen vil få et større indblik i fagligheder som spænder udover vores egne uddannelser.”

Projektteam
Projektteamet består af Mads Reuther, skuespilstuderende ved Den Danske Scenekunstskole, Aarhus samt Eva Lendorph, scenografstuderende, Den Danske Scenekunstskole, København, Eddie Klint, filmfotografstuderende, Den Danske Filmskole og Maj Andersson fra produktionsselskabet Supersonic.
Nerd_Cave_2.png

Kontakt
Mads Reuther
24 82 96 54
mads_reuther@hotmail.com

Projektet støttes med 15.000 kr.

(Foto: Screen dumbs fra manus og mood board)