I oktober 2022 var Professor Gert Biesta (NL) keynote på kunstskolernes fælles konference ‘Kunstuddannelserne og fremtidens kulturliv‘ under overskriften World-Centered Eduction – From Creativity to Sensitivity. I forbindelse med konferencen fik vi også mulighed for at lave en podcast episode, hvor Biesta blandt andet taler om uddannelsernes unikke positioner som steder, hvor de nye generationer gives tid til at møde verden og møde dem selv i relation til verden. Du kan høre podcasten her.

I bogen ‘Letting Art Teach’ fra 2017 peger Biesta på kunst og pædagogik som alternativer til den globale læringsdiskurs, hvor en stigende instrumentalisering stiller sig i vejen for en frugtbar læringskultur. I bogen kommer Biesta med et bud på, hvordan børn og unge igen får ro og rum til at modtage en opmuntrende undervisning, uden konstant at være under overvågning og kontrol.

Biestas bog er nu blevet oversat til dansk af Lærke Grandjean med titlen ‘Lad Kunsten Undervise.’ Den danske oversættelse af bogen lanceres på VIA University College i Aarhus d.24. januar, hvor der også vil være forelæsning ved Biesta selv. Alle er velkomne.