Untitled (Thinking About Zeno)

Performance og oplevelse af tid, rum og krop, samarbejde og adskillelse mellem det fysiske og psykiske.

Formål

Formålet er, at skabe et værk, der via greb fra kontakt-improvisation, udtrykker noget om mennesket generelt og ikke specifikt om dansen. Kontakt-improvisation har samme dramatiske og teatralske udtryk som dans og teater ofte kan have. Det skal ikke formidle en bestemt følelse, er ikke koreograferet, men opstår i nuet og derfor vil én dans være aldrig kunne gentages.

Værket indfanges i et one take, hvor kameraet cirkulerer rundt om dansernes kroppe i hel figur. Ved på den måde at give beskueren et blik som kommer hele vejen rundt, bliver dansernes kroppe skulpturelle. De fremstår som tilfældige skulpturer i rummet.

Projektbeskrivelse

Otte kroppe bevæger sig i grupper gennem et mørkt rum. Midt i en bevægelse standser et par pludselig op og står stille til de ikke kan mere og kollapser. De andre dansere forstætter uberørt deres bevægelser. Parret rejser sig igen op og fortsætter deres bevægelser hvor de slap. Handlingen fortsætter og veksler mellem de forskellige par.

I dansegenren kontakt-improvisation, kan to kroppe kommunikere uden det daglige overforbrug af mundtlig kommunikation. I en improviseret og kropsnær bevægelse kan tid og rum føles ophævet. Der tænkes ikke over næste trin, om det er rigtigt eller forkert. Til gengæld bliver tid og rum nærværende når vi befinder os i en statisk fastlåst tilstand. I stilstand fortsætter kroppene den rene fysisk kropslige kommunikation, men nu vil også psyken blive aktiveret.

Refleksion over det tværfaglige samarbejde

”Projektet er en større produktion, og gennem et tværfagligt arbejde vil projektet opnå det bedste og ønskede resultat. Gennem tværfagligt arbejde opstår der en vigtig udveksling af erfaring og ekspertise mellem de medvirkende, som vil kunne bruges videre, og give blod på tanden til at bevæge sig ud i andre kunstfelter i eftertiden. Ikke mindst fordi grænselandet mellem kunstgenrerne er ved at blive visket ud. Samarbejdet fører forhåbentlig til et nyt fremtidigt samarbejde.”

Klik her, for at se filmen.

PROJEKTTITEL:

Untitled (Thinking About Zeno)

PROJEKTPERIODE:

2011

BELØB:

CAKI har støttet projektet med 15.000 kr.

KONTAKTPERSON:

Julie Sparsø Damkjaer
+ 45 61 60 36 13
julie.s.damkjaer@gmail.com

PROJEKTTEAM:

Julie Sparsø Damkjaer, Kunstakademiets Billedkunstskoler, Skolen for Mediekunst
Sturla Brandth Grøvlen, Den Danske Filmskole, filmfotograf
Iben Lea Rasmussen, Danmarks Designskole
Lars Holvorsen, Den Danske Filmskole