Manifest for elektronisk musik som budbringer af forandringer og utopi

Underviser: Morten Carlsen & Eva Brandt

Business as usual går ikke længere. Vi må bruge den elektronisk musik som moralsk handling – som skrig på forandring. Ikke mere ligegyldig æstetisk indpakning og dystopi. Der skal bankes på ulighedens og uvidenhedens port. Vi skaber et værk der stiller skarpt på menneskehedens paradokser og dilemma, og som rækker længere en Covid-19 og den næste finanskrise. 


FORUDSÆTNINGER

Ingen fagspecifikke forudsætninger.


MÅL
Ved afslutningen af modulet skal den studerende:
  • Have kendskab til den elektroniske musiks discipliner (taksonomi) med særlig fokus på computermusik, vokal-bearbejdning og syntese, spektralanalyse, machine learning AI, interaktiv programmering, og ikke mindst, kendskab til de deltagendes top-kompetencer. 

INDHOLD

Der arbejdes med følgende områder: 

De studerende og underviserne bringer arbejdsmetoder og viden sammen, bruger de sociale og intellektuelle ressourser i skabelsen af et ‘gesamtkunstwerk’, hvor helheden altid er mere en enkeltdelene. Inspiration kan hentes fra oldgræske tragedier, Mozarts opera’er, cartoons, samtidshistorie, SciFi, – you name it. Stemmen bruges som et instrument til mere end recitation og sang, bl.a. i elektronisk bearbejdning og stemmesyntese. Alle værktøjer bliver modtaget med kyshånd: analog og digital synth’s, circuit bending dimser, programmel som maxMSP, Supercollider, Kyma (ja, RMC har en), DAW´n plugs, knobs’n sliders. 


UNDERVISNINGS- OG ARBEJDSFORMER
  • Gruppe undervisning 
  • Samarbejde 
  • Udveksling 
  • Dialog 
  • Selvstudie 

OBS: Modulet kan ikke følges som fjernstuderende


HOLD

Normalt 5-8 studerende.


BEDØMMELSE

Projektet fremlægges som lydmontage/podcast. 


REFERENCER
TIDSPUNKT

Et semester BA. Forventeligt onsdage eller fredage (ikke skemalagt endnu)

STED

Rytmisk Musikkonservatorium

ONLINE

NEJ

NIVEAU

BA-niveau

ECTS

2,5

SPROG

Dansk – dog engelsk hvis der er ikke-dansktalende på holdet