The Free World

Formål

The Free World er et tværkunstnerisk crossmedia-projekt af studerende ved Den Danske Filmskole, Ida Andreasen og Peter Lopez, samt studerende fra Kunstakademiets Arkitektskole og Kunstakademiets Designskole. Projektet har til hensigt at åbne op for tematikken om forskellen på og forholdet mellem identitet i virkeligheden og identitet på nettet, i sociale medier og andre virtuelle rum.

Beskrivelse

Projektet er et crossmedia-projekt og involverer derfor flere forskellige medieplatforme i historiefortællingen. Historien om et totalitært samfund i 2050, der har en nultolerancepolitik over for frustration, sorg og aggressive udbrud, udspiller sig derfor via en spilbar demo af et computerspil, en bog og en teaser på en webserie, der blander animation og film.

CAKI mener, at projektet er relevant og nytænkende idét The Free World ønsker at skabe et tværmedialt oplevelsesunivers og i skabelsen af dette inddrager studerende fra flere af CAKIs medlemsskoler. I lyset af det europæiske crossmedia akademi EUCROMAs fokus er projektet desuden relevant i forhold til de studerendes behov for at forstå og interagere med nye medier. Ydermere sætter The Free World spot på en samfundsrelevant diskussion og tendens.

De studerende siger selv om projektet

”The Free World er et crossmedia-projekt, der vil genere historier via film og PC-strategispil. Vi arbejder med storytelling på tværs af forskellige medier for at formidle vores koncept (…).

Vi ønsker gennem The Free World at fortælle skæbnehistorier, og vi drømmer om at skabe et nutidigt billede af, hvordan vi bruger medier til at komme af med frustration og udleve følelser vores hverdag ikke tillader, vi viser. Projektet har ikke til mål at pege fingre eller moralisere – men derimod via provokation og humor at åbne op for en samfundsskildrende og relevant debat.”

Illustration: Katsuhiro Otomo – brugt som visuel inspiration i projektet

PROJEKTTITEL:

The Free World

PROJEKTPERIODE:

BELØB:

KONTAKTPERSON:

Ida Andreasen
+45 51 92 88 39
ian@filmskolen.org

PROJEKTTEAM:

Ida Andreasen og Peter Lopez, Den Danske Filmskoles – Animationslinje
Derudover medvirker studerende fra Kunstakademiets Arkitektskole og Kunstakademiets Designskole.