ReMODE

I et tværfagligt samarbejde med Røde Kors skabte studerende et modeshow med re-designet genbrugstøj. 

Formål

Igennem et modeshow var ønsket at skabe en interaktiv oplevelse, hvor de udstillede produktioner (tøj & kunstværker) efterfølgende blev sat til salg. Alt overskud blev doneret til Røde Kors’ projekt ”De Hjemløses Hus”.

Projektbeskrivelse

Designere arbejdede i samarbejde med Røde Kors’ genbrugsbutikker, med at re-designe genbrugstøj, som derefter blev fremstillet og sat til salg på modeshowet. Modeshowet skulle ikke være traditionelt. Tøjet blev under arrangementet præsenteret på en nytænkende og kreativ måde, hvor der blev spillet på sanselige og visuelle effekter gennem multikunstneriske udtryksformer.

Der blev skabt en platform, hvor unge professionelle og uprofessionelle, kunne udfolde sig og interagere gennem kreative og interaktive processer, på tværs af kunstneriske, kulturelle, sociale, religiøse og etniske baggrunde. Modeshowet dannede således rammen for en interaktiv og multikunstnerisk helhedsoplevelse, hvor arrangører samt publikum blev medskabende deltagere.

Refleksion over det tværfaglige samarbejde

Målet for projektets udtryk, design samt indhold skulle skabes på baggrund af et tværfagligt samarbejde, hvor forskellige kunstneriske udtryksformer skulle gå op i en højere enhed. En sådan arbejdsproces blev faciliteret af omkring 80 studerende fra kreative uddannelsesinstitutioner i København (Danmarks Designskole, Arkitektskolen, Skolen for moderne dans, Håndarbejdets Fremmes Seminarium, Statens Teaterskole og RUC). Igennem et stormøde blev processen sat i gang. De studerende fandt alle frem til et fælles udgangspunkt og overordnet tema, der skulle danne rammen for skabelsen af Projekt ReMODE.

PROJEKTTITEL:

ReMODE

PROJEKTPERIODE:

BELØB:

KONTAKTPERSON:

Stine weise wittrock Hansen
+45 28 15 41 15
stineww@ofir.dk

PROJEKTTEAM:

Delphine Pawlik
Stine Wittrock
Rikke Thomsen
Anders Berner
Mirella Engelbrecht