Recoil

En interaktiv danseforestilling der skaber nye rammer for danseren i rummet. 

Formål

Udvikling af en skyggeløs og interaktiv scenografi i samarbejde mellem softwarekunstnere, komponister og koreografer/dansere.

Projektbeskrivelse

En skygge er til enhver tid formet af det lys og det menneske som kaster skyggen. Man former sin skygge I sit eget billede – en afhængigheds-kontrakt – et naturlovens hierarki der sjældent brydes.

LIVINGROOM er imidlertid en undtagelse. Den udspiller sig i et skyggeløst rum oplyst af diffuserende lys som helt udvisker dansernes skygge. Fraværet af skygge er ofte forbundet med en følelse af ubehag. Som om noget mangler. Og hvis nu skyggen kom tilbage, men ikke længere er underlagt danseren? Hvis den får sin egen vilje og ikke længere agerer som en marionet-dukke? LIVINGROOM udspiller sig dels igennem de metaforer som lys og skygge repræsenterer, men også i spændingsfeltet mellem magtforhold, afhængighed og frigørelse.

Se forestillingen på gruppens hjemmeside.

Refleksion over det tværfaglige samarbejde

”Samarbejdet mellem koreografi, softwarekunst og ny elektronisk musikkomposition var udgangspunktet for at udvikle den fysiske ramme for en forestilling båret af dans og interaktiv scenografi. Vores erfaring var, at udviklingen den interaktive scenografi vinder stort ved at være i kontakt med dansere og koreografer ift. en rumlig tidsfornemmelse.

 

Omvendt var det tydeligt at den koreografiske side inspireres meget af de rumlige transformations muligheder som den bevægelses følsomme scenografi faciliteter.”

Projektet fik gode anmeldelser af bl.a. Politiken, Information og Berlingske.

Læs mere information om projektet her.

PROJEKTTITEL:

Recoil

PROJEKTPERIODE:

2012

BELØB:

CAKI har støttet projektet med 10.000 kr.

KONTAKTPERSON:

Tina Tarpgaard
+45 40 27 70 90
tin.tarpgaard@gmail.com

PROJEKTTEAM:

Recoil performance group.

Koreografer, dansere, softwarekunstnere, scenografer, lysdesignere, komponister, lydteknikere samt samarbejde med Dansehallerne.

TID OG STED

Forestillingen havde premiere d. 12 marts 2012 i DanseHallerne, København.