Millions of Happy Few

En række undersøgelser af design- og trykteknikker, hvor kontrollen lægges i hænderne på materialerne og teknikkerne selv.

Formål

Millions of Happy Few var studerende Rune Bering Sørensens og Andreas Søren Johansens afgangsprojekt fra Kunstakademiets Designskole i sommeren 2013. Med projektet ønskede de at undersøge og udvikle design- og trykteknikker. Om projektet fortæller de: Vi undersøger en tilgang til design hvor en del af kontrollen er lagt i hænderne på trykteknikkerne selv. Ved at lade trykteknikkerne generere formen af sig selv, finder vi udtryk der er unikke for den enkelte trykmetode – trykmetodernes egne sprog.

Projektbeskrivelse

Millions of Happy Few formåede i sine undersøgelser af design- og trykteknikker at udvikle de gængse produktionsmetoder indenfor trykkeri, som studerende på mange af CAKIs medlemsskoler i dag benytter. Projektet forsøgte samtidig at tage stilling til to centrale begreber i vores forbrugerkultur – masseproduktion og unika – og stiller spørgsmål til designeres og kunstneres afhængighed af den moderne trykmaskines unikke detaljegrad.

Rune og Andreas siger: Variationer i papirers strukturer – i trykmaskiners bevægelser – i lys og i vejr gøres til aktive parter der påvirker trykprocessen. Dette skaber form, og grafikken ændrer sig fra tryk til tryk; processen bliver autonom.

Millions of Happy Few består af fem forskellige undersøgelser, hvor autonome processer indarbejdes i inkjet, serigrafi og offset. Undersøgelserne resulterer i fem metoder til at opnå den autonome produktion, samt fem serier af tryk.

 

Foto og video: Magnus S. Mikkelsen

PROJEKTTITEL:

Millions of happy few

PROJEKTPERIODE:

Metoderne og de trykte serier blev vist på en udstilling i Halmlageret i Carlsbergbyen 31. maj til 2. juni 2013.

BELØB:

CAKI har støttet projektet med 15.000 kr.

KONTAKTPERSON(ER):

Andreas Johansen
+ 45 28 14 11 36
mail@andreasjohansen.dk
www.andreasjohansen.dk

Rune Bering Sørensen
+ 45 21 80 10 60
contact@runebs.dk
http://runebering.dk/

PROJEKTTEAM:

Rune Bering Sørensen, Kunstakademiets Designskole
Andreas Johansen, Kunstakademiets Designskole