Fixed Reference

Et tværfagligt eksperiment skabt af to studerende ved KADK og Den Danske Scenekunstskole. Projektet undersøger forskellige fags kunstneriske metode og tilgang til reproduktion ved at lade en række forskellige kunstnere fortolke hinandens værker.

Formål

Fixed Reference (arbejdstitel: Visuel samtalebog) er et tværkunstnerisk eksperiment af Mai Dybdal, studerende ved Designskolen, KADK, og Frederikke Dalum, scenografistuderende på Den Danske Scenekunstskole. Med eksperimentet ønsker de to studerende at undersøge og dokumentere forskellige kunstneriske fagligheders metode og tilgang til reproduktion i en fælles visuel samtalebog.

Beskrivelse

Fixed Reference er et tværkunstnerisk samarbejde om reproduktion, inspiration og metode, der udmundede i en visuel publikation ved lanceringen i Den Fries Boghandel den 12. oktober 2016.

Bogen blev en visuel stafet, der omhandler referencer, fortolkninger og parafraser mellem 38 unge kunstnere. Kunstnerne medvirker med hver deres faglige baggrund til at fortolke og reproducere hinandens værker ud fra et tildelt foto af ét eksisterende værk. På baggrund af fotoet opstår en ny arbejdsproces og et nyt værk, der nu dokumenteres visuelt i en fælles publikation for at starte en samtale om arbejdsproces, inspiration og arbejdsmetoder.

De studerende siger selv om projektet

”Vi er begge i en studiekultur, hvor digitale søgeplatforme ofte står til grund for vores visuelle inspirationsmateriale. Vi ønsker at vende disse digitale platforme ryggen for en stund, og lade inspirationen komme fra udøvende kunstnere omkring os. Vi vil derfor skabe et rum, hvor inspirationsmateriale som man ellers ikke ville have søgt, kan plante sig i ens eget inspirationsarkiv. (…) Med en kunstnerisk stafet mellem forskellige kunstneriske fagligheder, håber vi at åbne op for nye strømninger, samarbejder og nye måder at arbejde med kunstnerisk og visuelt materiale på.”

De medvirkende kunstnere er:

Eddie Klint
Rose Marie Angelo
Tine Maria Damgaard
Lukas Højlund
Kåre Leander Ringling Frang
Naya Moll Olsen
Lise Maria Birch
Simon Rasmussen
Adam Hermansen
Mai Dybdal
Emilie Helmstedt
Ribka M. Pattinama Coleman
Joakim Nørgaard
Mia Line Birkelund
Zara Lea Palmquist Werge
Frederikke Dalum
Lea Cornelius
Anne Sofie Wanstrup
Amanda Borberg
Oskar Jakobsen
Martin Nyborg
Aia Sofia Coverley Turan
Mischa Pavlovski
Stephanie Bech Madsen
Christian Vindelev
Dan Kjaer Nielsen
Anna Ørberg
Monia Sander
Iselin Toubro
Rosita Kær
Catherine Pattinama Coleman
Fryd Frydendahl
Johanne Østervang
Anton Falck Gansted
Casper-Malte Augusta
Rose Hermansen
Martin Brandt
Adrian Toubro

 

PROJEKTTITEL:

Fixed Reference

PROJEKTPERIODE:

2016

BELØB:

CAKI har støttet projektet med 15.000 kr.

KONTAKTPERSON:

Frederikke Dalum
+45 29 66 50 60
frederikkedalum@gmail.com

PROJEKTTEAM:

Maj Dybdal, KADK – Institut for Visuelt Design
Frederikke Dalum, Den Danske Scenekunstskole

Derudover medvirker 38 kunstnere med speciale inden for hhv. musik, dans, maleri, skulptur, film, foto, installation, design, scenekunst, video og tekstforfatning. Se nederst på siden.