Disorder

Hvad kan der ske, når en studerende fra Kunstakademiets Billedkunstskoler sætter en koreograf-, arkitekt- og psykologistuderende sammen med en technokomponist?

Formål

Disorder er et tværfagligt og tværkunstnerisk samarbejde, der udfolder sig på Galleri Q i forbindelse med Kulturnatten 2013. Studerende Gilbert Gordon fra Kunstakademiets Billedkunstskoler har sat en koreograf fra Statens Scenekunstskole, en arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus, en psykologistuderende fra KU og en technokomponist fra Berlin sammen for at udforske, hvordan en kunstnerisk metode kan sætte rammerne for det tværkunstneriske arbejde mellem de forskellige aktører.

Beskrivelse

Projektet tager udgangspunkt i Sol LeWitts refleksioner om konceptuel kunst, hvor kunstneren selv sætter sine regler for et givent projekt. De opstillede regler skal følges uden afvigelser; kunstneren skal således se bort fra anerkendelse og formelle succeskriterier for i stedet at observere og notere fejl og succeser. Læringsprocessen sker i erfaringerne, som kunstneren viderebringer til næste projekt.

I projektet udforskes metoden via en installation, hvor arkitektur, performance, lyd og installationskunst skal give beskueren en sanselig og kropslig oplevelse.

Gilbert Gordon forklarer om projektet

“Før vi kan arbejde med Sol LeWitts metode, må det fysiske projekt nødvendigvis realiseres med de praktiske og uforudsigelige præmisser, der er i aktualiseringsprocessen.  Undervejs registrerer vi hver især processen for vores eget fagområde, hvorefter vi efter realiseringsfasen deler disse erfaringer med hinanden. På den måde opnår vi indsigt i hinandens arbejde, metoder og læring. Vi vil også diskutere de sekundære værdier: Hvordan føles det, hvilken farve har det, osv. Vi forventer, at disse værdier på et tværfagligt niveau vil give os en høj læring og forståelse på tværs af vores faglige områder.”  

CAKI finder projektet relevant, da det rummer et væsentligt læringselement på tværs af de fag, der er repræsenteret. Projektet har en høj individuel kvalitet såvel som en kollektiv læring, der vil være aktuelt for øvrige studerende ved CAKIs medlemsskoler.

Video fra projektet Disorder

PROJEKTTITEL:

Disorder

PROJEKTPERIODE:

2013 

BELØB:

CAKI har støttet projektet med 8000 kr.

KONTAKTPERSON:

Gilbert Gordon
26 71 43 18
gilbert@gilbertgordon.com

PROJEKTTEAM:

Gilbert Gordon, Kunstakademiets Billedkunstskoler
Sanna Blennow, Statens Scenekunstskole
Mads Hulsroy, Arkitektskolen, Aarhus
David Madsen, Københavns Universitet
Johannes Groß, Musikproducer
Martin Meyer, Reklamebureauet Hjaltelin Stahl
Mads Cramer, Reklamebureaet Advic

HVOR OG HVORNÅR:

Disorder kunne ses som en åben installation på Gallery Q til Kulturnatten den 11. oktober 2013.