Andreas Birk’s Concert Debut

Med en vision om at lade kontrasterende musikalske udtryk spejle hinanden, ville Andreas Birk invitere publikum med på en musikalsk rejse gennem overdådige, glitrende og pompøse danse sale, hvor underverdenens fordærv og letsindighed lurer lige under overfladen. 

Formål

At udvikle en ny kunstnerisk tilgang til den klassiske koncertform, der bryder med de traditionelle rammer for den klassiske musikfremførelse.

Projektbeskrivelse

Andreas Birks debutkoncert som bratschist i sommeren 2012 var en måde at nyfortolke den klassiske koncertform. Han formåede både at nytænke sin debutkoncert og samtidig vise stor respekt for sit kunstneriske virke som klassisk musiker. Dette blev illustreret gennem hans evne til at iscenesætte et møde mellem den klassiske og rytmiske musik samt hans inddragelse af andre kunstformer og fagligheder i præsentationen af sit materiale.

Andreas Birk tager en eksperimenterende og tværkunstnerisk tilgang til sin uddannelse og sin egen professionalisering, som understreges tydeligt i kraft af forskningssamarbejdet med koncertdesigner, Astrid Vang‐Jensen.

Kulturministeriet har vist interesse for Andreas Birks måde at formidle klassisk musik til et moderne publikum og har inviteret ham, som den første klassiske kunstner, til at medvirke i Kulturministerens forum ”Kultur på Kanten”.

PROJEKTTITEL:

Andreas Birk’s Concert Debut

PROJEKTPERIODE:

2012

BELØB:

CAKI har støttet projektet med 15.000 kr.

KONTAKTPERSON:

Andreas Birk
+45 31 54 74 74
andreasbirkster@gmail.com

PROJEKTTEAM:

Andreas Birk, Det Kongelige Danske Musikakademi