100en1dia

Inde for en tidsramme på et døgn, skulle 100 begivenheder skabt af indbyggere i byen Bogotá, Columbia dokumenteres og laves til et selvstændigt filmprojekt og udstilling.

Formål

100en1dia er en dokumentarfilm om et projekt af samme navn, der fandt sted i Bogota, Colombia, i 2012. Hensigten med filmen er at holde liv i den idé, der blev igangsat gennem projektet ved at inspirere Bogotás befolkning og byråd. Ligesom projektet, har filmen til formål at inspirere forskellige målgrupper i Bogota, og den er således blevet til i en nyskabende kunstnerisk proces, hvor Bogotas borgere er blevet inddraget i selve udviklingen af filmen.

Projektbeskrivelse

100en1dia dokumenterer en 24 timer lang aktion, hvor byens borgere blev inviteret til at tage del i byudviklingen. Udgangspunktet for projektet og filmen er at inspirere borgere til at gøre en forskel i deres lokalmiljø. Filmen er blevet til i en tværkunstnerisk skabelsesproces, der bryder med et konventionelt filmhierarki, og organisationsstrukturen var flad, hvor forskellige fagligheder – filmfolk, musikere og designere – varetog et bredt udsnit af funktioner og således engagerede sig i filmens helhed.

Den kunstneriske proces mimer filmens indholdsmæssige fokus på mangfoldighed, idet byens borgere blev inddraget i skabelsen af filmen. 30 lokale fotografer og filmfolk har bidraget med filmklip fra mobiltelefoner og mindre kameraer til billedsiden, hvilket giver filmen et mere umiddelbart udtryk.

Video fra projektet 

PROJEKTTITEL:

100en1dia

PROJEKTPERIODE:

2012

BELØB:

CAKI har støttet projektet med 15.000 kr.

KONTAKTPERSON:

Troels Rasmus Jensen
+ 45 41 41 28 04
trj@filmskolen.org

PROJEKTTEAM:

Troels Rasmus Jensen, Den Danske Filmskole 
Michael Bauer Nielsen, Den Danske Filmskole 
Claudia Sagginario, Den Danske Filmskole