(uden titel)

Igennem en audiovisuel kunstoplevelse vil to studerende fra Kunstakademiets Billedskole og den Danske Filmskole udfordre formsproget mellem fiktion- og dokumentar og lyd- og installation.

Formål:

  • At skabe en kunstoplevelse, der udfordrer publikums opfattelse af sammenhængen mellem kunst, dokumentarisme og fiktion.
  • At afprøve kunstneriske samarbejder på tværs af medier og håndværkstraditioner for herigennem at opnå en bredere tværfaglighed, samt udvide og forene fag og metoder med henblik på fremtidige samarbejder.
  • Samt at udfordre formsproget i grænselandet mellem fiktions- og dokumentarfilm på den ene side og lyd- og installationskunst på den anden side.

Projektbeskrivelse:

Projektet er et audiovisuelt installatorisk filmprojekt mellem to studerende ved hhv. Billedkunstskolerne og Filmskolen. Gennem lydkunstneriske og dokumentariske filmgreb konstrueres virkeligheden. Værkets narrative præmisser er dokumentariske betragtninger af steder, mens historien er konstrueret post-produktionelt. Værket udfordrer formsproget for fiktions- og dokumentarfilm samt lyd- og billedkunst. Med referencer til installatorisk lydkunst, dokumentarisk billedfortælling og kultur-geografiske studier, udforskes steders konstruktioner og identitet et sted imellem virkelighed og fiktion.

Samarbejdet udforsker visuelle og auditive metoder med en fælles tematik, der omhandler medie-konstruktive transformationer af steder i grænselandet mellem dokumentation og fiktion. Man kan kalde det en form for sample-dokumentaristisk installations-film, skabt indenfor filmens eget konceptuelle narrativ.

Projektet har sit fokus på det tværkunstneriske samarbejde på tværs af medier og er samtidig en platform for erfaringsudveksling mellem to traditioner for kunstnerisk uddannelse, som de udfolder sig på hhv. Billedkunstskolerne og Filmskolen.

CAKI har støttet projektet med 9000 kr.

Projektgruppe

Emil Alenius Boserup, Det Kgl. Danske Kunstakademi

Carla Luffe Heintzelmann, Den Danske Filmskole

 

Kontakt

Emil Alenius Boserup

+45 31 24 24 93

emil@aeoeaa.net