Vokseværk

Formål:

Vokseværk er et tværkunstnerisk projekt af studerende Harald Hermanrud ved Kunstakademiets Designskole. Projektet er udformet, som en del af projekt FRI:rum på udstillingsstedet Den Frie, der tager udgangspunkt i ombygningen af det 100 år gamle udstillingssted. Projektets mål er, at formidle kulturhistorien ved at kombinere designfærdigheder med traditionelt kunsthåndværk og moderne industri.  

 

Beskrivelse: 

Projektet udmunder i en række nyskabende skulpturer: Et antal krystaller i hvide og blå kakler, der vokser op af jorden og som symbol for tid, arv og vækst.

 

Inspirationen er fundet i fysisk og intellektuelt materiale om bygningens historie og kunstneren, keramikeren og arkitekten bag - J.F. Willumsen - fra  J.F. Willimsens Museums arkiv og i litteratur om Den Frie Udstillingsbygning. En særlig inspirationskilde er de hvide og blå kakler, der engang beklædte Den Frie Udstillingsbygnings tag, men som siden er gået tabt. Vokseværk tager således afsæt i den historiske fortælling om Den Frie Udstillingsbygning, og vil nu genforene kunst og industri, som det stod for 100 år siden.

 

Den studerende siger selv om projektet:

 

“I anledning af Den Fries 100-års jubilæum, Projekt FRI:rum og ombygningen af Den Frie, vil jeg vække interesse for og bevare stedets unikke kulturhistoriske arv og rødder, som det igangværende ombygnings arbejde nu rusker grundigt op i. Med en fri, akademisk og kunstnerisk proces vil jeg kombinere mine designfærdigheder med traditionelt kunsthåndværk og moderne industri. Mit mål er at formidle kulturhistorien, dokumentere min proces og formgive en nyskabende skulptur."

 

Vokseværk kan opleves på Den Frie Udstillingsbygning.

Se video af installationen her: 

 

Projektteam:

Projekteamet består af Harald Hermanrud, studerende ved Kunstakademiets Designskole. Projektet er udformet med støtte fra Den Frie Udstillingsbygning og EVERS Ricchetti Group.

 

 

Kontakt:

Harald Hermanrud

29 73 85 58

h.hermanrud@gmail.com

 

 

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share