Tidsrum

En installation der udfordrer vores opfattelse af tid og rum.

 

Formål

Formålet er at undersøge musik/tid som arkitektur/rum og arkitektur/rum som musik/tid.

 

Projektbeskrivelse

Projektet er en lyd- og videoinstallation, der vil undersøge og udfordre vores opfattelse af tid og rum. Vi henter inspiration fra arkitekturens og musikkens fælles sprog, fra renæssancens rummusik og fra forskellige fysikeres teorier om tid og rum. Publikum bliver lukket ind i et rum, som indeholder en komposition, der er splittet op i forskellige højtalere med forskellige instrumentgrupper.

 

Højtalerne, der er spredt ud i rummet, koncentrerer lyden i adskilte afgrænsede områder. Publikum danner derfor deres egne kompositioner afhængig af, hvor i rummet de placerer sig, og hvordan de bevæger sig rundt. Rummet forandrer sig også samtidig med at musikken ændrer karakter. På den måde bliver musikken tredimensionel – et rum man kan træde ind i – og rummet får en tid og en rytme ligesom musikken. Publikum vil aldrig få den samme oplevelse, når de besøger installationen – den flytter grænserne for,

hvad rum og musik er.

 

Refleksion over det tværfaglige samarbejde

Projektet er afhængigt af de forskelliges kompetencer indenfor arbejde med rumlighed og audio. Dermed sættes flere fagligheder i spil på tværs af genre. 

 

 

Projektgruppe:

Anna Áslaug Lund, Kunstakademiets Arkitektskole

Lasse Krogh Clausen, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Tinna Ottesen, Danmarks Designskole

 

Kontakt:

Anna Áslaug Lund

28907641

 

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share