Tekstil som narrativ

Formål

Tekstil som narrativ er et fagligt samarbejde mellem designstuderende, Emilie Carlson fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering og scenografistuderende Franciska Alberte Zahle ved Statens Scenekunstskole. Gennem et tværfagligt samarbejde har de skabt 15 kostumer til børneforestillingen ’Snehvide og de syv fumlinger’ på Grønnegårds Teatret samt en udstilling, hvor kostumer, procesbog og skitser fra forløbet præsenteres. 

 

 

Projektbeskrivelse

Tekstil som narrativ er et kunstnerisk samarbejde, hvor de to studerende udfordrer hinandens faglighed i praksis ved at frigøre sig fra vanlige metoder og stopklodser i designprocessen.  Ved at bruge den visuelle kraft, der ligger i tekstile mønstre og illustrationer vil de kommunikere karakterenes personlighed og historiens fortælling. Karakterarbejdet bliver således en integreret del af tekstiludviklingen, så fortællingen bliver udtrykt i både form og flade.

 

De studerende forklarer selv om projektet:

 

”Med dette projekt, hvor tværfagligheden er omdrejningspunktet, skaber vi en unik visuel oplevelse for beskueren. En ny billedverden, som man kan gå på opdagelse i, og finde små hemmeligheder og historier. Vi åbner op for et spændingsfelt mellem vores arbejder, som vi begge er interesserede i: Hvordan man kan bruge en flade i rumlige konstellationer og bevægelser. At bryde med det flade print, og gøre det til en 3D-oplevelse, og hvor form og flade har en effekt på hinanden. Vi arbejder med det konkrete narrativ i form og flade. Det bliver en synergieffekt mellem vores arbejder, og som en stafet vil vores proces aldrig gå i stå – hvor den ene stopper, fortsætter den anden.”

 

Kostumerne kunne opleves i forestillingen ’Snehvide og de syv fumlinger’ fra den 4. – 27. Juli 2014, som en del af Grønnegårds Teatrets udendørsforestillinger.

 

Se billeder fra forestillingen her:

 

emma-drber-0841web.png

 

prusit-0983_web.png

 

emma-og-dronning-1064web.png

 

snehvide-1050web.png

 

fumlinge-passer-Emma-0859web.png 

Prins-og-snehvide-i-slotsgaarden-0652web.png

 

Efter forestillingen vil kostumer, procesbog, skitser og ideer kunne opleves i en separat udstilling. Udstillingen finder sted fra den 9/12-2014 - 4/1/2015 på Holmens Bibliotek for Arkitektur, Design, Konservering & Scenekunst, Danneskiold-Samsøes Allé 50, 1434 København K.

Fernisering den 8/12/2014  kl. 17.00 -19.00.  

 

 

De studerendes refleksioner

De to studerende mener selv, at de har haft stor glæde af deres tværfaglige samarbejde. De reflekterer således over samarbejdet:

 

”Ved at arbejde fælles har vi kunne udforske hinandens specialer og delt vores processer med hinanden, ligesom vi også rent fysisk er blevet en del af hinandens arbejdsrum på vores to skoler. Det betyder helt lavpraktisk, at vi nu begge føler os mere velkomne på den anden side af vejen. Rent praktisk ved vi, hvor man går ind (!), hvem man kan tale med på de forskellige værksteder, og har også lært elever fra ’den andens’ skole at kende.


 (...) Vi har måttet indgå i nye arbejdsprocesser/metoder, hvilket både har inspireret og udfordret ens måde at arbejde på, og nok også været en af projektets mere svære sider.


(..) Vi har lyttet til hinandens fagligheder og evner når beslutninger har skulle tages. På den måde har vi været på samme side, gennem hele perioden, trods travlhed.”

 

Læs den fulde refleksion her.

 

  

Projektteam

Projektteamet består af Emilie Carlson, designstuderende ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering og scenografistuderende Franciska Alberte Zahle ved Statens Scenekunstskole.

 

Derudover medvirker Grønnegårds Teatret som co-produktionspartner, da familieforestillingen er en tilbagevendende produktion mellem Statens Scenekunstskole og Grønnegårds Teatret.  

 

 

Kontakt

Franciska Alberte Zahle

31 42 11 54

fz11@ssks.dk

 

 

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share