Sig mig, at tingene taler

Formål

Sig mig, at tingene taler er en tværkunstnerisk diskussion af materialitet faciliteret af Cecilie Skov og Moa Alskog, der begge er studerende ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne. Gennem et fagligt samarbejde ønsker de to studerende at indskrive sig i en aktuel debat om materialitet i samtidskunsten og belyse denne i et kunstnerisk perspektiv.

 

 

Beskrivelse

Projektets kerne er fem forskellige udstillinger på fire udstillingssteder med unge talentfulde kunstnere fra ind- og udland. Via udstillingerne, en hjemmeside og en opsamlende publikation vil Sig mig, at tingene taler facilitere en diskussion om forholdet mellem form og indhold. Diskussionen skal åbne op for de forskellige kunstneriske praksissers tilgang til materialitet, så vi i fællesskab kan skabe et nuanceret ordforråd, der giver mulighed for fremtidige samarbejder på tværs af skolerne.

 

I denne sammenhæng vil Moa Alskog og Cecilie Skov agerer kuratorer. Kuratering er netop en essentiel del af projektet, da de studerende gennem tværfaglig konceptudvikling, dialog og refleksion har inviteret kunstnere fra forskellige baggrunde og med forskellige materialeforståelser, som kan skabe de nødvendige rammer, der kan bidrage til udvidelse af diskussionen og mangfoldiggøre materialeforståelsen på den danske kunstscene.

 

De studerende siger selv om projektet:

 

”Vores mål er at faciltere en diskussion om materialeforståelse i samtidskunst i dag for dermed at udvikle et mere nuanceret sprog om brugen af materialer. Vi ønsker at tage diskussionen op med internationale kunstnerne, dels gennem de praktiske udstillinger, dels gennem en efterfølgende tekstbaseret dialog. Vi finder det nødvendigt og på høje tid at italesætte forholdet mellem form og indhold i forhold til materialevalg set fra kunstnernes perspektiv (fremfor fra kritikernes/teoretikernes perspektiv). At kunstnerens stemme bliver hørt i debatten.”

 

Sig mig, at tingene taler kunne opleves på fire forskellige udstillingssteder over fem torsdage i november og december 2014. De udstillede kunstnere var:

 

Mille Højerslev Nielsen

Mille_billede.png

Se flere billeder fra udstillingen og læs samtalen mellem kunstneren og kuratorerne.  

 

 

George Nesbitt & Isabel Denny

George_sigmigattingenetaler.png

Se flere billeder fra udstillingen og læs samtalen mellem kunstnerne og kuratorerne.  Dina Friemuth

1_dina-friemuth_web.png

Se billedet fra udstillingen og læs samtalen mellem kunstneren og kuratorerne.  

 

 

Kristian Laudrup

kristian_web.png Se billedet fra udstillingen og læs samtalen mellem kunstneren og kuratorerne.  

 

 

Damir Avdagic

Damir_web.pngSe billeder og video fra udstillingen og læs samtalen mellem kunstneren og kuratorerne.   

 

Besøg projektets website her.

 

Projektteam

Projekteamet består af Cecilie Skov, studerende ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, Billedkunstskoler på billedhuggerlinjen, Moa Alskog, studerende ved Det Kgl. Danske Kunstakademi på linjen for tidsbaserede medier og Emilia Michalsdotter, studerende ved Designskolen. Derudover medvirker unge kunstnere fra ind- og udland, ligesom flere undervisere har været tilknyttet som sparringspartnere.

 

 

Kontakt

Cecilie Skov

50 44 22 86

info@cecilieskov.com

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share