Recoil

Formål:

Udvikling af en skyggeløs og interaktiv scenografi i samarbejde mellem softwarekunstnere, komponister og koreografer/dansere.


Projektbeskrivelse:

En skygge er til enhver tid formet af det lys og det menneske som kaster skyggen. Man former sin skygge I sit eget billede - en afhængigheds-kontrakt – et naturlovens hierarki der sjældent brydes.

 

LIVINGROOM er imidlertid en undtagelse. Den udspiller sig i et skyggeløst rum oplyst af diffuseret lys som helt udvisker dansernes skygge. Fraværet af skygge er ofte forbundet med en følelse af ubehag. Som om noget mangler. Og hvis nu skyggen kom tilbage, men ikke længere er underlagt danseren? Hvis den får sin egen vilje og ikke længere agerer som en marionet-dukke? LIVINGROOM udspiller sig dels igennem de mataforer som lys og skygge repræsenterer, men også i spændingsfeltet mellem magtforhold, afhængighed og frigørelse.

 

Den gensidige afhængighed mellem lyset, danseren og skyggen afspejles i den måde, hvorpå videoscenografien skabes af bevægelsesfølsom teknologi. I tæt samarbejde med videoscenograferne/softwarekunstnerne Jonas Jongejan og Ole Kristensen, arbejder projektet med at forbinde denne teknologi med projektioner, ikke på en skærm, men i hele rummet. Og fordi projektorens lyskilde kan ”mærke” når man danser og hvor man danser, bliver den til en anderledes og intelligent lyskilde, som kan definere lyset på og omkring danseren med millimeters nøjagtighed. På den måde kan vi netop skabe dansernes manipulerede skygger eller trække de tråde der forbinder danserne med hinanden og rummet

 

 

Refleksion over det tværfaglige samarbejde:

Samarbejdet mellem koroegrafi, softwarekunst og ny elektronisk musikkomposition var udgangspunktet for at udvikle den fysiske ramme for en forestilling båret af dans og interaktiv scenografi. Vores erfaring var, at udviklingen den interaktive scenografi vinder stort ved at være i kontakt med dansere og koreografer ift en rumlig tidsfornemmelse. Omvendt var det tydeligt at den koreografiske side inspireres meget af de rumlige transformations muligheder som den bevægelses følsomme scenografi faciliterer. Den musiske komposition blev på samme måde udfordret af forestillinges koncept og form, specielt ift en interaktiv flade der åbner mulighed for at gøre den musiske komposition variable ift den tilgængelige data for placering, bevægelses hastighed og retning.


Projektgruppe

Recoil performance group.Koreografer, dansere, softwarekunstnere, scenografer, lysdesignere, komponister, lydteknikere samt samarbejde med Dansehallerne.


Kontakt:

Tina Tarpgaard

+45 40 27 70 90

tin.tarpgaard@gmail.com


CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share