Multipurpose

Formål

MULTIPURPOSE er et tværkunstnerisk projekt ledet af Marie Louise Buch, studerende ved Rytmisk Musikkonservatorium. Projektet er skabt ud fra et ønske om at arbejde tværkunstnerisk i det fysiske rum og om at skabe et flersidet univers, som aktiverer gæsterne, så snart de træder ind i det. I MULTIPURPOSE bliver både lyd, film, installation og performance inddraget til at skabe en samlet totalinstallation, der finder sted den 23. november 2017 på Frederiks Bastion.

 

 

 

Beskrivelse

I MULTIPURPOSE undersøger de studerende et tværmedialt felt mellem lyd, film, installation og performance med ønsket om at kunne skabe stedspecifikke installationer med lyd, videoprojektioner, musik og skulpturer i materialer som husblas, træ, sake, fotoprint, vakuumindpakkede strippersko og ventilatorer. 

 

Samarbejdet opstod efter en rejse til Japan, der udgjorde startskuddet og fundamentet for MULTIPURPOSE. På rejsen blev der indhentet lyd og billedmateriale, der til fremvisningen vil være blevet omsat og transformeret til en helhedsoplevelse for alle sanser. Det er også disse oplevelser fra den Japanske kultur, der danner rammen om fortællingen i projektet. De konkrete lyd og videoinstallationer vil derfor skildre spændingsfeltet mellem det ensomme måltid på Ramen baren og en meditativ stund på øen Naoshima - alt sammen oplevet i et interaktivt univers på Frederiks Bastion.

 

Da arrangementet foregår på én specifik dato, vil mulighederne for at tage kunne udstillingen videre til andre fysiske rammer også blive undersøgt. Ligeledes vil MULTIPURPOSE få nyt liv, når den efter fremvisningen udkommer digitalt på diverse platforme på internettet. 

 

 

 

pic1.png

 

pic2.png

   

pic10.png

 

pic9.png 

 

 

De studerende siger selv om projektet

’’Vi har længe haft lyst til at bevæge os ud over vores respektive kunstformer og arbejde tværæstetisk. Derudover foregår vores daglige arbejde utrolig meget foran en computer, og vi har alle haft et ønske om at udvide og udfolde vores udtryk og evner i et fysisk rum. (...) Tværfaglighed er dels vigtig, fordi vi får erfaringer med at arbejde sammen på tværs af tre forskellige kunstinstitutioner, hvilket er et fokus vi har savnet på vores uddannelsesretninger: komposition, lyddesign og filmfotografi. Desuden er dette projekts måde at kombinere forskellige kunstformer et eksempel på, hvordan vi ønsker at arbejde, når vi har afsluttet vores uddannelser. (...) Det er en stor tværfaglig udfordring at tage på os, men vi anser det for et vigtigt led i vores udvikling og arbejde som kunstnere at række ud vores eget kunstneriske virkefelt. De tværæstetiske møder er desuden det, vi oftest ræsonnerer med, når vi selv oplever kunst og kultur. At vi brænder for tværfagligheden vil forhåbentligt skinne igennem og være inspirerende for publikum.’’ 

 

 

 

Projektteam

Projektteamet består af Marie Louise Buch, studerende ved Rytmisk Musikkonservatorium, Stephanie Stål, studerende Den Danske Filmskole, Anja Tietze Lahrmann, studerende ved Sonic College. MFA-studerende ved Billedkunstskolerne, Gilbert Gordon, rådgiver gruppen til at løse udstillingstekniske forhold.  

 

 

 

Kontakt

Marie Louise Buch

29 61 61 34

marielouise.buch@gmail.com

 

 

 

Projektet støttes med 15.000 kr.

 

 

 

(Foto: MULTIPURPOSE skitse)


CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share