Millions of Happy Few

Formål

Millions of Happy Few var studerende Rune Bering Sørensens og Andreas Søren Johansens afgangsprojekt fra Kunstakademiets Designskole i sommeren 2013. Med projektet ønskede de at undersøge og udvikle design- og trykteknikker. Om projektet siger de:

 

Vi undersøger en tilgang til design hvor en del af kontrollen er lagt i hænderne på trykteknikkerne selv. Ved at lade trykteknikkerne generere formen af sig selv, finder vi udtryk der er unikke for den enkelte trykmetode – trykmetodernes egne sprog.

 


Projektbeskrivelse

Millions of Happy Few formåede i sine undersøgelser af design- og trykteknikker at udvikle de gængse produktionsmetoder indenfor trykkeri, som studerende på mange af CAKIs medlemsskoler i dag benytter. Projektet forsøgte samtidig at tage stilling til to centrale begreber i vores forbrugerkultur - masseproduktion og unika - og stiller spørgsmål til designeres og kunstneres afhængighed af den moderne trykmaskines unikke detaljegrad. Rune og Andreas siger:

 

Millions of Happy Few er en række undersøgelser af design- og trykteknikker, hvor kontrollen lægges i hænderne på materialerne og teknikkerne selv.

 

Variationer i papirers strukturer – i trykmaskiners bevægelser – i lys og i vejr gøres til aktive parter der påvirker trykprocessen. Dette skaber form, og grafikken ændrer sig fra tryk til tryk; processen bliver autonom.

 

Millions of Happy Few består af fem forskellige undersøgelser, hvor autonome processer indarbejdes i inkjet, serigrafi og offset. Undersøgelserne resulterer i fem metoder til at opnå den autonome produktion, samt fem serier af tryk.

 

Metoderne og de trykte serier blev vist på en udstilling i Halmlageret i Carlsbergbyen 31. maj til 2. juni 2013. Få mere information om projektet på www.millionsofhappyfew.dk.

 
 

udstilling.jpg 
Foto: Magnus S. Mikkelsen
 

Millions Udstilling

Foto: Magnus S. Mikkelsen


Millions Udstilling

Foto: Magnus S. MikkelsenFoto: Magnus S. Mikkelsen


Foto: Magnus S. Mikkelsen


Projektteam

Projektteamet bestod af Rune Bering Sørensen og Andreas Johansen fra Kunstakademiets Designskole.

 

 

Kontakt

Andreas Johansen

28 14 11 36

mail@andreasjohansen.dk

www.andreasjohansen.dk

 

Rune Bering Sørensen

21 80 10 60
contact@runebs.dk

www.runebs.dk

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share