Julemandens Død

 Formål

Spillemændene fra Rytmisk Musikkonservatorium indledte et samarbejde med studerende fra Kunstakademiets BilledkunstskolerKunstakademiets Arkitektskole og AFUK i udarbejdelsen af et audiovisuelt værk: Julemandens Død

 

 Spillemændene siger om projektet:

 

”Spillemændene er en konservatoriebaseret gruppe, og vi er stolte af, at vores uddannelse og reelle kunstneriske arbejde kan gå op i en højere enhed. Derfor er det også oplagt for os at indgå i samarbejde med kreative skoler omkring det her krydsfeltsprojekt. Vi håber - og regner med - det bliver det første af mange frugtbare samarbejder.”

 

Formålet med projektet var at udforske det tværkunstneriske samarbejde, hvor musikkens poetiske og surrealistiske sprog blev forenet med det visuelle udtryk i det endelige værk.

   

Projektbeskrivelse

Lyden og teksten i Julemandens Død er skabt af Spillemændenes sangskriver, Thorbjørn Radisch Bredkjær, og det endelig værk er en dialog mellem lyd og billeder. Forsangeren Nikolai Elsberg indgik et tæt samarbejde med en scenograf, set designer og fotograf fra samarbejdsskolerne for at få sangens stemning frem i det endelig værk. Nikolaj siger om stemningen:

 

”Denne poetiske balancegang mellem det velkendte, traditionsbundne og tilsyneladende, der møder det uforudsigelige og surrealistiske, vil jeg prøve at afspejle i denne musikvideo.”

 

Det færdige resultat af de studerendes arbejde vil være en del af SPOT Festivalens Audiovisuelle Julegaver.

 

 


Projektteam

Projektteamet bestod af studerende fra Rytmisk Musikkonservatorium, Kunstakademiets BilledkunstskolerKunstakademiets Arkitektskole og AFUK.


Kontakt

Nicolai Elsberg

27 47 27 88

nicolai.elsberg@gmail.com


 

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share