Institut for succes

 

Formål
Institut for succes
er et tværkunstnerisk endags-event og en publikation skabt af Dina Friemuth, studerende på Det Kgl. Danske Kunstakademi, og Esben Weile Kjær, studerende på Rymisk Musikkonservatorium, i samarbejde med den kunstneriske læsegruppe ’Systemet’. Med eventet ønsker de to studerende at kaste et kritisk blik på kunstnerisk teori samt måden, hvorpå vi behandler og formidler denne teori.

 

Beskrivelse
Institut for succes
udspringer af tekst- og teorilæsning om kunstens aktivistiske potentiale i den tværkunstneriske læsegruppe Systemet. Til Institut for Succes vil en række kunstnere fra ind- og udland med hver deres faglighed forlade teksten for en stund, og i stedet bearbejde det læste gennem fotos, performances og nyproduceret tekst i en samlet publikation. Alle bidrag har sit afsæt i det abstrakte magtforhold mellem kunsten og det kommercielle, og vil dermed udfordre, hvordan succes er en grundpræmis for nyere kunst og kultur samt, hvorvidt kunsten imiterer og viderefører kapitalistiske strukturer.

 

Institut for succes fandt sted den 20. januar 2016 fra kl. 17.00 – 20.00 på Kunstforeningen Gl. Strand, Gl. Strand 48, 1202 København K. Arrangement og publikation var gratis for alle.

Kunstforeningen Gl. Strand postede billeder om projektet i dagene op til eventet. Se billederne på CAKIs Instagram.

 

De studerende siger selv om projektet
”Med Institut for Succes ønsker vi at skabe en fælles platform, hvor kunstnere fra forskellige fagligheder og discipliner taler sammen om det samme emne. Hvad har en arkitekt at sige om succes og aktivisme, og hvad har en teoretiker at sige om samme? Vi vil arbejde for både at skabe interessante værker, men i ligeså høj grad for at lære hinandens fagligheder at kende (…)”

 

Projektteam
Projektteamet består af Dina Friemuth, studerende på Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, og Esben Weile Kjær, studerende på Rymisk Musikkonservatorium (på orlov).

Derudover medvirker en række kunstnere med speciale i forskellige fag. Blandt de medvirkende kunstnere er studerende fra tre af CAKIs medlemsskoler repræsenteret, Rytmisk Musikkonservatorium, Kunstakademiets Billedkunstskoler samt Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

 

Kontakt

Dina Friemuth
42 34 12 23
dinafriemuth@gmail.com

 

 

(Foto: Poster, Institut for Succes)

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share