Fotoscenografier

Formål:

Erfaring siger, at samarbejdet mellem fotograf og scenograf er meget givende og vigtigt for den totale oplevelse af en film. Ønsket er, at dette samarbejde bliver påskønnet i langt højere grad og inddraget tidligere i den proces, det er at producere film.

 

Projektbeskrivelse:

Hvorledes Fortælles en historie i et enkelt billede. Et øjeblik fanget ved hjælp af visuelle virkemidler som: Lys, farver, tekstur, dimensional opbygning, komposition, beskæring.

Der blev skabt en fotoserie med 4. forskellige scenografier. Forløbet startede med en research af tidligere tiders billedkunst. De 3 af scenografierne blev udarbejdet med inspiration fra en researchperiode.

Den fjerde blev en slags konklusion på forløbet og en ’ Vor tids scenografi’.

 På hver scenografi blev optaget seks indstillinger. Dette for at udnytte hver enkelt scenografis muligheder (vinkler). Der var mennesker i hver af de fire scenografier og dette krævede disse seks vinkler; i form af et

total-billede, et nær-billede, et halvnær-billede etc. En visuel fortælling i drejebogsform.

Det færdige materiale blev udstillet på Danmarks Designskole som eksempel på et frugtbart samarbejde mellem fotograf og scenograf.

 

Refleksion over det tværfaglige samarbejde:

Samarbejdet mellem fotograf og scenograf skabte en anderledes måde at anskue fotografiet på.

 

Projektgruppe:

Adam Philip, Filmfotograf, Den Danske Filmskole

Rasmus Cold, Scenograf, Danmarks Designskole

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share