Første...

Formål:

Gennem et tværfagligt samarbejde skabes nye perspektiver for afgangsudstillinger.

Der skabes opmærksomhed omkring de tværfaglige kompetencer som dimittender og studerende fra de kunstneriske uddannelser besidder.

Der bliver profileret og formidlet de nyuddannede tekstilformidleres faglige og kreative kompetencer.

 

Projektbeskrivelse:

Første årgang af professionsbachelor-uddannelsen fra Håndarbejdets Fremmes Seminarium tager afgang dec. 2006. Helt nye kompetencer indenfor tekstile fag og formidling bliver her synliggjort i de

afsluttende bachelor-projekter. Til at visualisere dette har de 22 kommende afgængere taget initiativ til et tværfagligt projekt: en afgangsudstilling der med forskellige virkemidler illustrerer denne

første årgangs kompetencer, og gør de tekstile fag levende og relevante for såvel potentielle arbejdsgivere og samarbejdspartnere som for et offentligt publikum.

Udstillingen forløb i Øksnehallen i perioden d. 24.02.07 til d.01.04.07

Der blev undersøgt hvordan de tekstile produkter blev koblet sammen med andre studerendes arbejde med rumlighed, lys, lyd, iscenesættelse, materialer og meget andet, for at give den traditionelle

afgangsudstilling et nyt og spændende perspektiv.

 

Refleksion over det tværfaglige samarbejde:

Det overordnede udstillingskoncept blev udviklet i samarbejde mellem tekstilformidlere og arkitektstuderende. Tekstilformidlerne besluttede på forhånd at det skulle være ’20 udstillinger i udstillingen’, 20 selvstændige tableauer. I fællesskab valgte vi cirklen som overordnet koncept. Derefter konkretiserede arkitekterne konceptet og skitserede et forslag, som blev justeret i forhold til bl.a. tilgængelige materialer.

Der blev afholdt en 2-dages tværfaglig workshop hvor en tekstilformidler og en arkitektstuderende sammen udviklede det konkrete udstillingsdesign for tekstilformidlerens afgangsprojekt. Dette skete under vejledning fra to professorer fra Kunstakademiet. Workshoppen endte ud i 20 færdige modeller i 1:10, som arkitekterne herefter komponerede til en samlet udstilling, der passede ind i Øksnehallens fysiske og tekniske rammer.

Derudover blev der samarbejdet med en grafisk designer, en kommunikationskoordinator og en ekstern projektleder.

 

Projektgruppe:

Afgangseleverne på Tekstile fag og Formidling, Håndarbejdets Fremmes Seminarium.

 

Kontakt:

Nanna Mølbak Hansen

60606510

nanna_mh@hotmail.com

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share