Fixed Reference

Et tværfagligt eksperiment skabt af to studerende ved KADK og Den Danske Scenekunstskole. Projektet undersøger forskellige fags kunstneriske metode og tilgang til reproduktion ved at lade en række forskellige kunstnere fortolke hinandens værker.

 

Formål

Fixed Reference (arbejdstitel: Visuel samtalebog) er et tværkunstnerisk eksperiment af Mai Dybdal, studerende ved Designskolen, KADK, og Frederikke Dalum, scenografistuderende på Den Danske Scenekunstskole. Med eksperimentet ønsker de to studerende at undersøge og dokumentere forskellige kunstneriske fagligheders metode og tilgang til reproduktion i en fælles visuel samtalebog.

  

Beskrivelse

Fixed Reference er et tværkunstnerisk samarbejde om reproduktion, inspiration og metode, der udmundede i en visuel publikation ved lanceringen i Den Fries Boghandel den 12. oktober 2016.

 

Bogen blev en visuel stafet, der omhandler referencer, fortolkninger og parafraser mellem 38 unge kunstnere. Kunstnerne medvirker med hver deres faglige baggrund til at fortolke og reproducere hinandens værker ud fra et tildelt foto af ét eksisterende værk. På baggrund af fotoet opstår en ny arbejdsproces og et nyt værk, der nu dokumenteres visuelt i en fælles publikation for at starte en samtale om arbejdsproces, inspiration og arbejdsmetoder.

 

 De studerende siger selv om projektet:

”Vi er begge i en studiekultur, hvor digitale søgeplatforme ofte står til grund for vores visuelle inspirationsmateriale. Vi ønsker at vende disse digitale platforme ryggen for en stund, og lade inspirationen komme fra udøvende kunstnere omkring os. Vi vil derfor skabe et rum, hvor inspirationsmateriale som man ellers ikke ville have søgt, kan plante sig i ens eget inspirationsarkiv. (...) Med en kunstnerisk stafet mellem forskellige kunstneriske fagligheder, håber vi at åbne op for nye strømninger, samarbejder og nye måder at arbejde med kunstnerisk og visuelt materiale på."

 

CAKI støttede projektet med 15.000.

 

Forside.jpg

 

Spread_1.jpg 

 

Spread_2.jpg 


Spread_3.jpg


Spread_4.jpg


Projektteam

Maj Dybdal, KADK, Institut for Visuelt Design

Frederikke Dalum, den Danske Scenekunstskole

 

Derudover medvirker 38 kunstnere med speciale inden for hhv. musik, dans, maleri, skulptur, film, foto, installation, design, scenekunst, video og tekstforfatning.

 

De medvirkende kunstnere er:

Eddie Klint

Rose Marie Angelo

Tine Maria Damgaard

Lukas Højlund

Kåre Leander Ringling Frang

Naya Moll Olsen

Lise Maria Birch

Simon Rasmussen

Adam Hermansen

Mai Dybdal

Emilie Helmstedt

Ribka M. Pattinama Coleman

Joakim Nørgaard

Mia Line Birkelund

Zara Lea Palmquist Werge

Frederikke Dalum

Lea Cornelius

Anne Sofie Wanstrup

Amanda Borberg

Oskar Jakobsen

Martin Nyborg

Aia Sofia Coverley Turan

Mischa Pavlovski

Stephanie Bech Madsen

Christian Vindelev

Dan Kjaer Nielsen

Anna Ørberg

Monia Sander

Iselin Toubro

Rosita Kær

Catherine Pattinama Coleman

Fryd Frydendahl

Johanne Østervang

Anton Falck Gansted

Casper-Malte Augusta

Rose Hermansen

Martin Brandt

Adrian Toubro

 

Kontakt

Frederikke Dalum

29 66 50 60

frederikkedalum@gmail.com

 

 

Foto: Fixed Reference

 

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share