Disorder

Formål:

Disorder er et tværfagligt og tværkunstnerisk samarbejde, der udfolder sig på Galleri Q i forbindelse med Kulturnatten 2013. Studerende Gilbert Gordon fra Kunstakademiets Billedkunstskoler har sat en koreograf fra Statens Scenekunstskole, en arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus, en psykologistuderende fra KU og en technokomponist fra Berlin sammen for at udforske, hvordan en kunstnerisk metode kan sætte rammerne for det tværkunstneriske arbejde mellem de forskellige aktører.

 

 

Beskrivelse:

Projektet tager udgangspunkt i Sol LeWitts refleksioner  om konceptuel kunst, hvor kunstneren selv sætter sine regler for et givent projekt. De opstillede regler skal følges uden afvigelser; kunstneren skal således se bort fra anerkendelse og formelle succeskriterier for i stedet at observere og notere fejl og succeser. Læringsprocessen sker i erfaringerne, som kunstneren viderebringer til næste projekt.

 

I projektet udforskes metoden via en installation, hvor arkitektur, performance, lyd og installationskunst skal give beskueren en sanselig og kropslig oplevelse.

 

Gilbert Gordon forklarer om projektet:

 

“Før vi kan arbejde med Sol LeWitts metode, må det fysiske projekt nødvendigvis realiseres med de praktiske og uforudsigelige præmisser, der er i aktualiseringsprocessen.  Undervejs registrerer vi hver især processen for vores eget fagområde, hvorefter vi efter realiseringsfasen deler disse erfaringer med hinanden. På den måde opnår vi indsigt i hinandens arbejde, metoder og læring. Vi vil også diskutere de sekundære værdier: Hvordan føles det, hvilken farve har det, osv. Vi forventer, at disse værdier på et tværfagligt niveau vil give os en høj læring og forståelse på tværs af vores faglige områder.”  

 

CAKI finder projektet relevant, da det rummer et væsentligt læringselement på tværs af de fag, der er repræsenteret. Projektet har en høj individuel kvalitet såvel som en kollektiv læring, der vil være aktuelt for øvrige studerende ved CAKIs medlemsskoler.

 

 

Disorder kunne ses som en åben installation på Gallery Q til Kulturnatten den 11. oktober 2013.

 

Se video fra installationen her: 

 

Projektteam:

Gilbert Gordon, Kunstakademiets Billedkunstskoler

Sanna Blennow, Statens Scenekunstskole

Mads Hulsroy, Arkitektskolen Aarhus

David Madsen, Københavns Universitet

Johannes Groß, musikproducer

Martin Meyer, reklamebureauet Hjaltelin Stahl

Mads Cramer, reklamebureaet Advice.

 


Kontakt:

Gilbert Gordon

26 71 43 18

gilbert@gilbertgordon.com

 Disorder_web.jpg

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share