Book of Miri

Formål:

At samarbejde om at få skabt en film, der er samfundsrelevant og tager fat i et tidstypisk emne. Et andet formål var at samarbejde på tværs af de kunstneriske skoler og bruge de kræfter, der er til stede.

Vi ønskede at skabe nogle kontakter som vi i fremtiden kunne arbejde sammen med og som kunne bibringe dette projekt nye ideér og alternative løsninger. At arbejde sammen om noget, der ikke var kommercielt og hvor interesse og kreativitet ville være drivende.

 

Projektbeskrivelse:

Dokumentarfilm om pigen Miri. Miri bor alene med sine to katte i en forstad til Linköping, Sverige. Hun arbejder på et bibliotek. Hver dag tager hun billeder af sig selv og ligger dem på nettet. Hun skriver en personlig blog. Skriver om sin dagligdag og deler sine tanker med hvem, der har lyst til at læse med.

I denne film interesserer vi os for det dobbelte liv. Iscenesættelsen. Lysten til at beslutte og skabe sin egen karakter. Bygge en verden op omkring sig selv og efterlade sig et spor. Vise noget - og lade andet forblive i det skjulte.

 

Filmen vil blive vist offentligt. Der vil være premiere på Filmskolen og derudover er vores ønske at den skal blive vist på festivaler rundt om i verden. Til efteråret vil den blive vist på DR.

 

'Book og Miri' er en film, der beskæftiger sig med et emne, der er meget relevant i tiden. Mange bruger blog, chat, Facebook, Twitter og lignende kommunikationsmidler til at have kontakt med omverden på. Filmen undersøger, hvordan den virtuelle verden og virtuelle venner kan have stor betydning for et liv. Vi går tæt på en pige, Miri, der nærmest er afhængig af sin blog. Hun er dagligt i kontakt med sine net-venner og deler sine tanker og alt hvad hun foretager sig i løbet af dagen med dem. Filmen vil vise, hvordan man kan have et socialt liv, kun bestående af mennesker man aldrig har set, på sin blog. Den vil vise, hvad der gør, at man vil vise sig selv frem, uden at se man bliver set.

 

Filmens form er eksperimenterende. Det har været meget vigtigt for os at udfordre os selv. Lege. Blive inspireret og gå nye veje. Det er lykkedes føler vi. Både visuelt og igennem filmens lydunivers. Vi har hele tiden sagt til hinanden - ' det er nu, vi skal prøve det af, vi synes er sjovt - derude ( i den virkelige verden) er det ikke sikkert vi altid får mulighed for det'.

 

Refleksion over det tværfaglige samarbejde:

Vi har samarbejdet på kryds og tværs og det har været meget spændende og udfordrende. Vi kommer fra tre forskellige kunstskoler med forskellige syn på proces og metode. Vi har haft mange givende diskussioner både omkring dette konkrete projekt, men også om koncepter og idéer generelt. Vi har fået etableret et samarbejde, som vi alle håber vil udvikle sig og fortsætte i andre sammenhænge og på andre projekter.

 

Projektgruppe:

Fra filmskolen: Dokumentar instruktør: Katrine Philip, producer: Rasmus Abrahamsen, fotograf: Sophia Olsson, Klipper: Signe Rebekka Kaufmann, tonemester: Sille Just Boel.

 

Fra Rytmisk Musikkonservatorium: Komponist: Markus Pesonen

 

Fra Danmarks Designskole: Grafiker: Silke Brandes

 

Kontakt

Katrine Philp

22983787

katrinephilp@gmail.com

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share