Arts united - Holmen Event 2010

Formål:

At undersøge grænserne for musikdramatik og performance ved at blande elementer af opera, moderne dans, skuespil i improvisation og filmkunst.

 

Projektbeskrivelse:

ARTS UNITED var en performance med moderne dansere, operasangere og skuespillere der agerede overfor hinanden i et rum, der legede med sportsverdenens æstetik på baggrund af improvisation med filmklip på et stort lærred og en scenografi i resten af rummet. Ved at sætte "finkulturelle" genrer som dans og opera ind i dén kontekst, gjorde man både opmærksom på scenekunstens krav til præstation og historiefortælling, samt udstillede de mere absurde og patosfyldte elementer af genren. 12 operaarier blev fortolket som dialoger i en boksering, hvor performerne var anonyme sportsudøvere og hvor samspillet og timingen blev central.

 

Refleksion over det tværfaglige samarbejde:

Hele forløbet har været båret af et ønske om at forene forskellige kunstneriske udtryksformer uden at de enkelte kunstnere i så fald skulle gå på kompromis med fagligheden. Selve forløbet har haft en forberedende fase, hvor de involverede har forholdt sig udelukkende til musikken og teksterne og på egen hånd udarbejdet materiale i sin egen specifikke genre. På selve dagen for performancen blev disse elementer (sang, dans, kostumer, film, rum, etc.) kombineret og det krævede en konstant kommunikation performerne imellem. Flere af de medvirkende udtrykte bagefter, at projektet havde udvidet deres kendskab til de andre kunstformer og bidraget til nye erfaringer med eksempelvis det skuespilmæssige i en sangers formidling af tekst og musik.

 

Projektgruppe:

Projektleder: Simon Duus Svendsen, Operaakademiet

 

Scenograf: Allan Frausing, Statens Teaterskole

 

Operasangere: Sofie Elkjær Jensen, Stephanie Lippert, Soumaya Hallak, Valdemar Villadsen, Tobias Nilsson, Operaakademiet

 

Dansere: Tilde Elme Nielsen, Hilde Ingeborg Sandvold, Gemma Borjas, Rickard Fredborg, m. fl., Skolen for Moderne Dans

 

Skuespillere: Casper Sloth, Statens Teaterskole

Mikkel Hansen, Skuespilleruddannelsen, Århus

 

Filmskabere: Laurits Flensted, m. fl.,  Filmskolen

 

Pianist: Thomas Darelius, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium/Operaakademiet


 

Kontakt

Projektleder, Simon Duus Svendsen

Simonduus@hotmail.com

28922481

 

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share