5 Tableauer

Formål:

Formålet med projektet er dels at udforske mødet mellem musik og rum via improvisation over de samme fem tablauer. Vi laver ikke billeder til musik eller musik til billeder, begge udtryk er ligeværdige.

Fremførelsen foran et bredt publikum er også vigtig for projektet, hvorfor vi laver to forestillinger på Litteraturhaus med gratis entré.

 

Projektbeskrivelse:

3 musikere, 1 arkitekt, 1 designer, 1 lysmand, 1 lydmand.

Arkitekten og musikerne har sammen fundet frem til 5 tablauer med hver deres karakteristik.

Begge parter forholder sig til de 5 tablauer, og vil balancere imellem at samarbejde (tilpasse) og arbejde selvstændigt.

Projektet er to koncerter med scenografi på Literaturhaus. Koncerten varer ca. 45 minutter med plads til omkring 50 publikummer. Både musikken og det visuelle udtryk er baseret på improvisation.

Scenografien består af et visuelt instrument, som styres af lys og udformes i samarbejde mellem arkitekten, designeren og lysmanden.

Musikken bliver lavet specielt til dette projekt. Der bliver komponeret på forskellig vis, parametrer, der kan være: rytmer, harmonier, skalaer, lyde.

– f.eks. træ, metal, keyboardprogrammeringer, rumklange, delays. Det er et mål, at lytteren kan fornemme, at der ligger forskellige ideer/koncepter bag de enkelte numre/afsnit

 

Refleksion over det tværfaglige samarbejde:

Gennem tæt samarbejde mellem musikere, arkitekter, designere og teknikere skabes der et visuelt instrument på tværs af genre og fagligheder.

 

Projektgruppe:

Lars Søberg Andersen (Rytmisk Musikkonservatorium),

Christian Bluhme Hansen (Rytmisk Musikkonservatorium)

Pontus Torstenson.

Anna Aslaug Lund, (Kunstakademiets arkitektskole)

Tinna Ottesen, (Danmarks Designskole)

 

Kontakt

Lars Søberg Andersen

lsa@start.no

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share