Scenekunstnerisk samarbejde efterspørges

24/09 2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst opfordrer danske scenekunstnere til i større grad at samarbejde på tværs. 

  

Projektstøtteudvalget for scenekunst har efter ansøgningsfristen til puljen for scenekunst den 2. juni behandlet 398 ansøgninger – heraf har 94 ansøgere fået tildelt i alt 66,2 millioner kroner. Udvalget har desuden optaget 20 forestillinger i garantiordningen. Ifølge formand for Projektstøtteudvalget, Ditte Maria Bjerg, er der et stigende behov for en større grad af samarbejde blandt danske scenekunstnere:

 

”Det er meget tydeligt at se i forbindelse med denne uddeling, at der er behov for at miljøet arbejder mere sammen for at få mest muligt ud af pengene på tværs af systemer og strukturer. Vi må se i øjnene, at der ikke kommer flere midler til området nu og her, og derfor er vi i udvalget meget optaget af, hvordan man fremover kan arbejde på andre og nye måder. Det, vi vil have fokus på over de næste år, er bl.a. mere samarbejde via co-produktioner, samarbejde på tværs af strukturer og støtteordninger og publikumsudvikling.”

 

 

Kom til dialogmøder

Den 7. og 8. oktober afholder projektstøtteudvalget en to dialogmøder i Aarhus og København, hvor de vil præsentere de målsætninger og indsatsområder, der vil blive lagt vægt op i den kommende udpegningsperiode. 

 

Læs mere om møderne her.

 

Ansøgningsfrister

Næste frist for puljen til scenekunst for voksne og børn er den 15. januar 2015.

Næste frist for puljen optagelse af forestillinger i garantiordningen er den 1. juni 2015.

 

(Foto: Vis Incita)

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share