Rejs penge via dit netværk

26/08 2014

Tag sagen i egen hånd og få realiseret dit kreative projekt via crowdfunding. 

 

Siden websites som Indiegogo og Kickstarter opstod i hhv. 2007 og 2009, er crowdfunding en udbredt finansieringsmetode i både USA, Europa og Norden.

 

Kort forklaret er crowdfunding en alternativ form for fundraising, der bygger på tanken om, at penge til at realisere din idé eller dit projekt skal rejses fra det brede publikum, som f.eks. potentielle brugere, interessenter og dit netværk frem for få fagpersoner i private og offentlige fonde.

 

Flere kunst- og kulturprojekter er kommet til verden via crowdfunding: Den finske science fiction-komedie ’Iron Sky’, dokumentarfilmen ’Lynch’ om David Lynchs virke samt hiphopgruppen Public Enemys album er nogle af de kulturprodukter, der er blevet realiseret via crowdfunding.

 

 

CAKI-studerende bruger crowdfunding

 

CAKI rådgiver også studerende ved CAKIs medlemsskoler til at prøve kræfter med crowdfunding. Her har blandt andet den otte personers store gruppe vokalgruppe med studerende fra Rytmisk Musikkonservatorium, IKI, samlet penge ind til at udgive deres album via siden Manymade, ligeledes har orkestret De Glade Sømænd med bl.a. koncervatorieuddannede Andreas Birk indsamlet 150.000 kroner til deres tredje album ’Vi Går Sammen Ned’ via Booomerang.

 

I øjeblikket er de to studerende fra Rytmisk Musikkonservatorium, Kamilla Kovacs og Mia Dyberg, i gang med en crowfunding-kampagne for at rejse penge til albummet ’Stories’. Se og støt deres crowdfunding-kampagene her

 

 

Syv kendte crowdfunding-sider:


  1. Kickstarter (USA)
  2. Indiegogo (USA)
  3. RocketHub (USA)
  4. Booomerang (DK)
  5. Manymade (Nordisk)
  6. Startnext (DE)
  7. Visionbakery (DE)

 

 

LÆS OGSÅ: CAKIs publikation om fundraising, hvor du får tips og tricks til at skrive en fondsansøgning eller en projektbeskrivelse, der rammer og overbeviser din modtager. 

 

(Foto: Illustration fra 'Stories'-videokampagne)

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share