Nyt udstillingssted vil have publikum til at reflektere over flygtninge- og migrationsspørgsmål

23/04 2015

Udstillingsstedet CAMP – Center for Migrationspolitisk Kunst sætter, som det første af sin art i Skandinavien, fokus på migrationspolitik med kunstneriske udstillinger om fordrivelse, migration, indvandring og asyl.

 

I Københavns Nordvestkvarter har det prisvindende kuratorkollektiv, Kuratorisk Aktion, netop slået dørende op for det nye nonprofit-udstillingssted CAMP – Center for Migrationspolitisk Kunst. Med udstillinger, der centrerer sig om migrationspolitik, ønsker kollektivet at skabe et rum, hvor både publikum med og uden flygtningebaggrund har mulighed for at identificere sig med fordrevne menneskers livsvilkår og diskutere dem i forhold til de faktorer, der forårsager fordrivelse og migration.

 

Visionen er at fremme forståelsen mellem mennesker på flugt og de lokalsamfund, der modtager dem, og stimulere nye visioner for en mere solidarisk og retfærdig migrations-, flygtninge- og asylpolitik.

 

En kunstnerisk fortolkning af flygtnigelejren
CAMP’s første udstilling viser projekter af ni internationale samtidskunstnere og -grupper, der giver forskellige bud på, hvad ‘lejren’ er for et type rum, hvilken funktion den spiller, hvilke politisk-juridiske strukturer der muliggør lejrene, og hvad det at leve i en lejr gør ved lejrbeboernes subjektivitet, krop og sjæl. Halvdelen af de udstillende kunstnere har selv flygtningebaggrund og har tilbragt tid i et asyl- eller detentionscenter.

  

Hvor og hvornår?

Udstillingen løber fra den 17. april – 14. juni i CAMP, Thoravej 7, stuen, DK-2400 København NV.

Læs mere om udstillingsstedet og udstillingen 'Lejrliv' her.

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share