Ny rapport: Entreprenante studerende skaber jobs

05/11 2015

Fonden for Entreprenørskab fastslår i en ny rapport at studerende med en forretningsidé, der får økonomisk hjælp i opstartsfasen skaber vækst hurtigt.

 

Fonden for Entreprenørskab har siden 2011 uddelt mikrolegater på op til 50.000 kroner til studerende med iværksætterambitioner. Formålet legatordningen er at styrke vækst og beskæftigelse i Danmark. Og ifølge Fondens nyeste rapport har det nu vist sig at lykkedes.

 

Fonden har undersøgt 50 startups, der har fået et mikrolegat. De 50 legatmodtagere har tilsammen fået knap 1,8 mio. kr. i opstartsstøtte, og siden juni 2014 har de skabt, hvad der svarer til 79 fuldtidsstillinger. Omregnet betyder det, at der er skabt over 40 fuldtidsstillinger for hver 1 million kroner, der er investeret via mikrolegater.

 

Undersøgelsen viser desuden, at erfaring med iværksætteri har stor betydning for de studerendes videre succes som iværksættere.

 

Læs mere om effekterne af opstartslegater i den nye rapport her.

 

(Foto: FFE)

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share