Ny musikhandlingsplan: Talent forpligter

24/11 2015

I november offentliggjorde kulturminister Bertel Haarder musikhandlingsplanen ”Talent forpligter” for perioden 2015-2018. Få et hurtigt brush up over planens indhold her. 

 

Planen vægter i særlig grad talentudviklingen i musikken, og de 146, 5 mio. der i alt er afsat til handlingsplanen fordeler sig særligt inden for fire indsatsområder:  talentudvikling, børn og unges møde med musikken, spillesteder og transportstøtte samt skabende kunst, herunder komponister og kunstnerisk udvikling.

 

Den nye handlingsplan indfører en række konkrete tiltag herunder:

 

 

 • Talentpulje: Der afsættes en pulje på 5,8 mio. kr. årligt i perioden til talentudvikling, som musikskoler og andre aktører kan søge til projekter, der fremmer talentudvikling.
   
 • Tænketank om musikskolerne: Der nedsættes en tænketank med kombineret fokus på bredde og talent. Tænketanken skal blandt andet komme med ideer og anbefalinger om talentudvikling, musikskolernes samarbejde med folkeskolen og uddannelse af musikpædagoger. Det vil også være relevant, at tænketanken overvejer mulige tiltag, der kan modvirke social skævhed i deltagerbetalingen.
   
 • Spillesteder: Tilskuddet holdes på samme niveau, som det det blev øget til i 2012, men forøgelsen fra 2012, dvs. 5 mio. kr. årligt, øremærkes til de regionale spillesteders arbejde med til talentudvikling og vækstlag. Dette indpasses i aftalerne med de regionale spillesteder. 
   
 • Den unge elite: Gruppen styrkes med i alt 2,5 mio. kr., som lægges til de 1 mio. kr. i fire år, som ordningen allerede har fået på musikhandlingsplanen.
   
 • Komponister: Støtten til komponisterne, dvs. komponisterne får 2 mio. kr. årligt i fire år. (videreførsel fra tidligere handlingsplan)
   
 • Musikeksport: Musikeksporten, dvs. støtten til MXD, fastholdes på 4 mio. kr. årligt. (videreførsel fra tidligere handlingsplan)

  

Musikhandlingsplanen ”Talent forpligter” erstatter den tidligere ”Mere musik fra en stærk fødekæde” fra maj 2015. 

Læs musikhandlingsplanen 2015-2018.(Foto: Talent forpligter)

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share