Mentorskab for studerende

20/03 2014

Som studerende på en kunstnerisk uddannelse har du masser af ideer og viden inden for dit kreative felt. Men indimellem kan det måske være svært at få sat ord på dine kompetencer, få formuleret en projektidé eller vide, hvordan du går fra at være studerende til at opbygge et selvstændigt, professionelt virke. Det er nogle af de ting, et mentorforløb kan hjælpe dig med at afklare.

 

 

Hvad er en mentor?

En mentor er en erfaren person, der har lyst til at dele sin viden, vejlede og lære fra sig. Et mentorskab bygger på en åben dialog mellem mentor og mentee, hvor mentor har mulighed for at inspirere og støtte mentee i forhold til karriere- eller personlig udvikling.

 

Der findes flere typer mentorforløb med forskellige formål. Du kan bl.a. deltage i et mentorforløb med henblik på at få sparring om faglig udvikling og fremtidige karrierevalg, eller forløbet kan tage udgangspunkt i rådgivning og støtte i forhold til at starte virksomhed. Mentorforløb for kunstnere

Et mentorforløb for kunstnere vil ofte adskille sig fra et klassisk mentorforløb, da man også vil tage højde for og drøfte mentees kunstneriske udvikling. På mange kreative uddannelser indgår underviser og den studerende allerede i en form for kunstnerisk mentorskab. Men underviser og den studerende har ofte en tæt daglig kontakt, og som studerende kan du have brug for en større distance til din mentor, for at kunne tale åbent om personlige og professionelle forhold.

 

På CAKI kan vi tilbyde en uformel mentorrolle for studerende ved vores medlemsskoler. Vi står gerne til rådighed med alt fra kompetenceafklaring, kunstnerisk udvikling, opstart af selvstændig karriere, netværk, eller hvad du som studerende ellers kan have behov for.

 

 

Hvordan du får en mentor?

Et mentorforløb kan både være formelt organiseret gennem en virksomhed eller uddannelsesinstitution, eller det kan være et uformelt forløb, hvor du selv har taget kontakt til en mentor, du finder inspirerende og relevant i forhold til din situation.

 

Der findes også en række formelle programmer, der er bundet op på brancher og arbejdstitel. Nedenstående links er nogle af de formelle programmer, der tilbydes kreative:

 

 

 

Læs mere mentorskab for kreative

Den britiske organisation Nesta – National Endowment for Science, Technology and the Arts – har beskæftiget sig med mentorforløb og mentorundersøgelser i den kreative industri. Læs om nogle af deres resultater og erfaringer her:

 

 

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share