Heldagsseminar om kunst og censur

04/03 2015

Søndag den 8.marts kan du opleve en række kunstnere, forskere og debattører diskutere, hvilke konsekvenser censur har på kunsten, når Den Danske Scenekunstskole inviterer til heldagsseminar.

 

Seminaret kigger på både nationale og internationalle perspektiver og belyser forskelle og ligheder mellem den censur, der påføres udefra og den der udøves indefra. I løbet af dagen indkredses cencurens mange formater og veje og det undersøges, hvad forskellen er på den konkrete og den subtile brug af de censurerende kræfter.

 

Seminaret byder på oplæg fra en række kunstnere, forskere og debattører og indledes med en præsentation af det kunstneriskeudviklingsvirksomhedsprojekt ’Looking for Courage’.

 

PROGRAM

  • Louise Beck, indblik i det kunstneriske udviklingsvirksomhedsprojekt ‘Looking for Courage’
  • Larissa Sansour, Palæstinensisk kunstner, der med sine interdisciplinære værker, undersøger hvad det vil sige at være et folk uden et land.
  • Markus Öhrn, installationsvideokunstner og skaber af den 49 timers lange film ’Magic Bullit’, med samtlige bevarede filmcensurklip i den svenske Stats Biografbureaus arkiv.
  • Jacob Mchangama jurist, samfundsdebattør og direktør i tænketanken Justitia, sætter fokus på hvordan trusler fra omverden får kunstnere til at indarbejde ”røde linjer” i deres virke af frygt for at krænke eller støde.
  • Rasmus Willig, sociolog og forsker i begrebet ’kritik’, som peger på den nye type markedscensur, der er til fare for den frie og kritiske debat.
  • Mick Wilson kunstner og forsker, som sætter fokus på censur som moralsk panik.
  • Ajla Prohic og Ellie Jokar, 2 af skuespillerne i og bag TV-programmet ”Det Slører”


Tilmelding  

Tilmeld dig på www.scenekunstskolen-efteruddannelsen.dk. Det koster 150 kr. at deltage, og det er inkluderet forplejning i løbet af dagen. 

 


(Foto: Den Danske Scenekunstskole - Efteruddannelsen)

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share