Designer sammenbinder erindringer og skygger

11/10 2013

Den britiske designer Joshua Barnes indfanger i projektet 'Shadow Memories' besøgendes erindringer og kobler dem sammen med den specifikke skygge, der optræder det øjeblik erindringen indfanges.

 

Barnes har bygget et særlig bænk, hvor besøgende opfordres til at sætte sig og dele en erindring via en video eller voice-over. Derefter tager den besøgende et billede af bænkens skygge og forbinder sin erindring med skyggen via app’en ’Shadow Memories augmented reality app’. Erindringen vil nu blive tilgængelig for alle, der tager et billede af skyggen, som den fremstod, da den blev indkapslet – dvs. præcis ét år efter, hvor solen står på eksakt samme sted.

 

Projektet udfordrer vor tids tilgængelighed til erindringer: Vi er blevet vant til at have adgang til tidligere øjeblikke gennem sociale medier, hvor vi kan gå flere år tilbage i tiden; Shadow Memories udfordrer dette koncept ved kun at bevare minderne i et smalt vindue af tid og rum. 

 

Se en video af projektet her

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share