De fem vindere af ’Kan vi tegne et nyt land?’ er fundet!

21/10 2013

I foråret udskrev Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg den åbne idékonkurrence ’Kan vi tegne et nyt land?’, hvor arkitekter, byplanlæggere og andre faggrupper kunne komme med et bud på, hvordan vi forløser det store udviklingspotentiale, der er i de forandringer, som Danmark gennemgår for tiden. Nu er de fem vindere er fundet:

 

ReDANE vil skabe et bedre liv for den brede befolkning via gastronomi, landbrug og byliv. Ved at gentænke arealanvendelsen, distributionen og vores husholdninger spørger ReDane om, vi laver de fødevarer som landet giver grobund for.

 

FREM/TID vil skabe et nyt land, alle kan nå ved at udradere kantbegrebet igennem mobilitetssystemer, så afstande ikke længere bliver afgørende.

 

FØRST NÅR ’DANMARK’ FORSTÅR  vil lade Danmarks grundressource – vandet – forme landet anno 2040 via 12 geografier tegnet med mod, optimisme og sammenhæng mellem bæredygtighed og levemåde.

 

MULTIGENERATIONAL LIVING vil skabe nye sociale, lokale boformer, der blander befolkningsgrupper og generationer som modstand mod migrationen fra land til by.

 

ULVELAND opridser 10 bud på arkitektens balanceakt mellem daglig- og dommedag. Det er et markant storyboard, der dyrker en åben diskussionsform imellem eksperter, meningsdannere, politikere - og ulven spiller djævelens advokat.

 

Alle fem vindere modtager 100.000 kroner og deres oplæg vil blive lavet til kortfilm, der præsenteres på Den Danske Filmskole i december.

 

Læs dommernes bedømmelser her.

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share