CAKIs guide til CPH:DOX’14

30/10 2014

Fra den 6. – 16. november indtager CPH:DOX som vanligt de danske biografer. CAKI giver dig her en guide til hvilke events, koncerter og film, du skal opleve på årets festival.

 

CPH:DOX er efterhånden langt mere end en filmfestival. Med flere hundrede begivenheder spredt ud på ti dage er spændvidden i programmet bred: Film, debatter, talks, workshops, koncerter og kunstinstallationer. CAKI har her udvalgt en række af filmfestivalens mange events – med vægt på tværfaglighed, entreprenørskab og kunstnerisk innovation.

 

 

TVÆRFAGLIGHED


JOMI MASSAGE & TR KIRSTEIN VS ANNA MARIA HELGADOTTIR // 9 NOV KL. 20.00 // HUSET
Med afsæt i begrebet ‘parallel’ har musikerne og kunstnerne Jomi Massage og TR Kirstein og videokunstner Anna Maria Helgadottir grundlagt et fælles projekt imellem performance, film og lydkunst. Et live-eksperiment fra tre veteraner på Københavns undergrundsscene.

 

CPH:CO-PRO: PRODUCERS IN FOCUS// 11 NOV KL. 14.00 // CINEMATEKET
CPH:DOX og EDN arrangerer i samarbejde et forum med fokus på videndeling og co-produktion på tværs af landegrænser. Førende internationale producere og filmskabere mødes og udveksler viden og muligheder i de repræsenterede lande.

 

END OF SUMMER // 13 NOV KL. 17.00 // CINEMATEKET
Mød den islandske komponist Jóhann Jóhannson efter fremvisningen af hans dokumentarfilm fra Antarktis tilsat tonerne af den islandske komponist selv.

 

KOMPONIST@SMK FRIDAYS // 14 NOV KL. 15.00 // SMK
Sæsonens sidste SMK Fridays på Statens Museum for Kunst handler om lydkunst og her viser DOX den danske film ‘Komponist’. Simon Steen-Andersen, Henriette Groth og Eva Noer Kondrups fortæller den svære kompositionsmusik, hvor terningekast, gaffatape, golfkugler og tyrkiske rådhuse bliver brugt som inspirationskilder og katalysatorer for musikken.

 

VOCIFEROUS VS. KEREN CYTTER // 12 NOV KL. 20.00 // KUNSTHAL CHARLOTTENBORG
Performance, installation, lyd og videokunst forenes i samarbejdet mellem den visuelle kunster Keren Cytter og de tre musikere i Maria And The Mirrors og Vindicatrix. Tilsammen kalder de sig Vociferous. Deres fælles totalkunstværk udspiller sig i grænselandet mellem vanvid og rationalitet, hvor man blot må lade sig rive med af en performance, som publikum selv er en del af.

 

MIKE SKINNER VS. EWEN SPENCER // 15 NOV KL. 21.00 // NIKOLAJ KUNSTAL
Filmmageren Ewen Spencer og The Streets-bagmanden Mike Skinner forvandler Nikolaj Kunsthal til en audiovisuel musikfest. Flere andre musikere har inviteret kunstnere til at fortolke musikken visuelt. Oplev også:

  • When Saints Go Machine VS. Dark Matters // 7 nov kl. 20.00 // Vega
  • Vinnie Who VS. Christine Hvidt // 14 nov kl. 20.00 // Bremen Teater
  • Sekuoia + Ice Cream Cathedral VS. Anders Malmberg // 1 nov kl. 21.00 // Lille Vega
  • Mads Damsgaard Kristiansen VS. Abby Portner // 9 nov kl. 20.00 // Nationalmuseet

 

 

KUNSTNERISK INNOVATION

 

Dazed PRESENTS: NEW FRONTIERS – DOCUMENTARY IN THE DIGITAL AGE // 12 NOV KL. 17.15 // CINEMATEKET
Dazed inviterer til debat om dokumentarfilmens moderne muligheder og præsenterer et panel af eksperter. Her bliver der spurgt, om den nye dokumentarismes stormløb har tilsidesat viden om dokumentarens historie, eller derimod er ved at tage genren et nyt og anderledes sted hen. Panel: Dazed, Shubhankar Ray, (Creative Director, G Star), Efe Cakarel (founder, MUBI), m.fl.

 

THE CYBORG EXPERIENCE // 11 NOV KL. 20.00 // DESIGNMUSEUM DANMARK
CPH:DOX byder på en aften med mennesket 2.0, når den verdensberømte komponist/kunstner/cyborg Neil Harbisson gæster årets festival. Neil er født komplet farveblind og kan kun se sort/hvid. Men ved hjælp af en antenne direkte tilkoblet sin hjerne hører han i stedet farver omdannet til toner. Diffus Design vil desuden demonstrere Self-Contain, en tekstilbaseret teknologi og en række interaktive kostumer, der kan kommunikere med hinanden.

 

SCIENCE X CINEMA // 11 NOV KL. 12.00 //  CINEMATEKET
Æstetik, videnskab og formidling krydser veje, når CPH:DOX spørger, hvad videnskaben kan lære af (film)kunsten og omvendt. Mød Nikolaus Geyrhalter (‘CERN’), Pernille Rose Grønkjær & Lone Frank (‘Genetic Me’), Jasper Sharp & Tim Grabham (‘The Creeping Garden’), og Marc Schmidt (‘The Chimpanzee Complex’). Hver taler præsenterer sit eget projekt med klip, efterfulgt af en fælles diskussion.

 

JACOB KIRKEGAARD ’ISFALD’ + THULETUVALU // 7 NOV KL. 21.45 // CINEMATEKET
Efter visningen af ‘ThuleTuvalu’ tager lydkunstneren Jacob Kirkegaard dig med ind i indlandsisen, når han opfører lydinstallationen ‘Isfald’ live. Lydene er optaget med undervandsmikrofoner i Illulissats stormende isfjord og med vibrationssensorer på de smeltende gletschere ved Kangerlussuaq i Grønland. ‘Isfald’ var en del af Louisianas ‘Arktis’-udstilling, og denne live performance er udlånt af Louisiana.

 

AMERICAN INTERIOR // 12 NOV Kl. 21.30 // DAGMAR TEATRET
En film om det walisiske one-mand-band med Gruff Rhys som musikalsk styrmand. I 1999 modtager Gruff Rhys en fax. En fax, der bliver begyndelsen på et eventyr, som skal lede ham tværs over USA i hælene på hans fjerne slægtning, John Evans. Filmen benytter flere transmediaelementer, som produceren efterfølgende vil tale om.

 

HOME MADE + MAKER WORKSHOP X MADE FESTIVAL // 6 NOV KL. 16.45 // CINEMATEKET
Kom til en aften i maker-kulturens tegn når der er premiere på Made Festivalens egen film ‘Home Made’, som vises med filmen ‘Maker’. Efterfølgende er der maker-workshop I samarbejde med Made Festival, hvor blandt andet Fab Lab kommer forbi. 

 

BJÖRK: BIOPHILIA LIVE// 8 NOV KL. 21.45 // FALKONER BIOGRAFEN
‘Björk: Biophilia Live’ er en koncertoptagelse, der giver tilskueren en forreste række-oplevelse af Björks optræden i Alexandra Palace i London 2013. Koncerten var en del af Björks højteknologiske multimedie-projekt ‘Biophilia’, der blandt andet blev udgivet som verdens første app-album.

 

 

 

ENTREPRENØRSKAB

CAPITAL C // 9 NOV KL. 14.45 & 15 NOV Kl. 16.30 // CINEMATEKET
En dokumentarfilm om crowdfunding, så du bliver klædt på til en revolution, der allerede er i gang. Crowdfunding gør det muligt for alle at støtte en idé, som man gerne vil se ført ud i livet - og alle med gode idéer til overs kan springe hele det industrielle mellemled over. 

Den 9. november er der et efterfølgende Pecha Kucha-arrangement, hvor kreative ideer pitches på 20x20 sekunder.

 

THE KICKSTARTER EXPERIENCE // 13 NOV KL. 14.30 // CINEMATEKET
Finansieringsplatformen Kickstarter er for nylig blevet lanceret i Danmark. På CPH:DOX  diskuterer mellem Kickstarters repræsentant George Schmalz og filmskaberne Andreas Dalsgaard og Fredrik Gertten, hvordan man opstarter og strukturerer en Kickstarterkampagne, belønner sine finansiører samt kommunikerer sin idé og promoverer projektet online.

 

GOOD PITCH: OPEN HOUSE // 14 NOV KL. 9.30 // CINEMATEKET
Good Pitch Open House Workshop udvikles i tæt samarbejde med BRITDOC, som er de centrale iværksættere bag det globale Good Pitch program. Kom og hør Good Pitch præsenterer et seminar om at få gode film til at at flyve lidt længere.

 

MEET THE FUNDS // 12 NOV KL. 14.30 // CINEMATEKET
Meet the Funds tager udgangspunkt i, hvilke fonde du kan søge og hvordan du skal skrive den vellykkede fondsansøgning. Herunder fremhæves betingelser for din ansøgning, fondes rammer for investering samt specialisering af områder, som fonde særligt er på udkig efter. Der er fonde repræsenterede fra Holland, Irland, Tyskland og de skandinaviske lande. Obs. Primært med udgangspunkt i fonde, der støtter dokumentarfilm.

 

TRIBECA FILM INSTITUTE: STRATEGY, EMPATHY & AUDIENCES // 11 NOV KL. 15:30 // RUNDETÅRN
Ingrid Kopp, Director of Interactive på Tribeca Film Institute, præsenterer design thinking-metoder som inspiration til producenter af interaktive projekter samt nye værktøjer, som alle kan bruge i deres kreative processer.

 

 

Se hele programmet her

 

 

 

(Foto: CPH:DOX)

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share