CAKI tildeler støtte til Animisme & Objekter

22/06 2016

CAKI har modtaget en ansøgning til det tværæstetiske projekt Animisme og Objekter. Projektet er ansøgt af studerende William Wivel (Filmskolen 1.år Dokumentarinstruktør) og Søren Rye (Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, 1.år). Projektet har som intention af finde en arbejdsmetode mellem dokumentarinstruktøren og billedkunstneren og deres to medier – dokumentarfilmen og skulpturen -, der kan lede de studerende frem til en fælles udtryksform. 

 

På CAKI vurderer vi, at værket er et ambitiøst bidrag i vores fokus på det tværkunstneriske samarbejde. De studerende er også selv opmærksomme på det ambitiøse i projektet og skriver bl.a., at opgaven bliver at finde en fælles arbejdsmetode og retning for det videre arbejde op mod en udstilling/fremvisning. Det vil vi blandt andet gøre ved at rådgive os hos andre (undervisere og medstuderende) for at få et indgående kendskab til materialet og nå ind til en samstemmighed for det videre forløb.

 

Projektet er en undersøgelse af sibiriske jægeres særlige objektforståelse afledt af deres naturreligion, animisme. Med en ekspedition til den sibiriske tajga ønsker de studerende at undersøge de lokale jægeres forhold til "objektet" og sætte denne i forbindelse med en vestlig kunstopfattelse til en udstilling/præsentation i Danmark med video og skulptur. 

 

Udstillingsstedet er ikke fastlagt endnu, og de studerende overvejer at sætte udstillingen op et sted, som ikke normalt er et udstillingssted, for ikke at placere projektet i en klassisk billedkunstnerisk ramme. De undersøger bl.a. muligheden for at arbejde med biografrummet som en platform for både film og skulpturelle genstande. Ud over en fremvisning af værket vil de studerende holde et oplæg om den tværæstetiske og tværfaglige proces bag projektet, som tilrettelægges i samarbejde med CAKI.

 

Det tværmediale og tværæstetiske krydsfelt er et område, CAKI mener har relevans for alle studerende ved medlemsskolerne, uafhængig af partikulære kunstneriske medier. Desuden vil projektets antropologiske karakter gøre det mere tilgængeligt og åbent for alle med interesse i andre kulturer.


Projektet indstilles til støtte med 15.000 kr.

Beløbet dækker udgifter til materialer og udstyr.


Billede: yakutiaphoto.com

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share