Åben forelæsning med Alessandro Sarfatti

23/10 2013

’INNOVATION, BEAUTY and TRUTH’ er nøgleord, når den tidligere direktør af Luceplan, Alessandro Sarfatti, i dag gæsteforelæser på Copenhagen Institute of Interaction Design.

 

Alessandro Sarfatti er oprindeligt uddannet i Economics Science, men har siden 1996 haft sin gang i Luceplan – en af verdens førende lampeproducenter. Luceplan er grundlagt af Alessandros forældre i 1978, men blev i 2010 solgt til Phillips.

 

Fra 2005 – april 2013 var Alessandro Sarfatti direktør for Luceplan, hvor han primært beskæftigede sig med produktudvikling.

 

Alessandro har i et interview til Berlingske udtalt at, firmaets succes især skyldes en innovativ tankegang:

 

 »Når vi laver en ny lampe, prøver vi altid at opfinde en ting, der ikke har eksisteret tidligere, hvad enten det er et nyt materiale, en ny funktion eller en ny idé. Vores tilgang til design er først og fremmest udsprunget af en designproces. Vi tænker ikke på formen som det første, formen skal følge funktionen. Det er noget, mange firmaer taler om, men vi gør det rent faktisk.«

 

Læs hele interviewet her.

 

I dag er Alessandro en del af The Italian Design Association, og han er i øjeblikket i gang med at planlægge sit næste entreprenør-eventyr.

 

Hvor & Hvornår:

Den 23. oktober 2013 fra kl. 17.00 - 18.00

Forelæsningen finder sted på CIID, Toldbodgade 37b, 1253 København K

 

Alle kan deltage, men tilmelding er nødvendig - send en mail til info@ciid.dk med 'Sarfatti' i emnefeltet.

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share