Artist Talk: Kabir Carter (USA)

05/02 2015

Mandag den 16. Februar får Det Kongelige Danske Kunstakademi besøg af den New York-baserede kunstner Kabur Carter, der vil præsentere et udvalg af sine værker og fortælle om hans kommende planer i København og Roskilde.

 

Kabur Carters kunstneriske arbejde bevæger sig i feltet mellem performance og installation og anvender arkitektoniske former og urbane miljøer, alternative lyttemåder samt enkel akustisk teknologi til at frembringe en lang række erfaringspotentialer. Nylige arbejder omfatter bl.a. en serie performances der slører de fysiske og akustiske grænser mellem krop, arkitektur og mikrofonens membran (Latvian Centre for Contemporary Art and Gesellschaft für Aktuelle Kunst Bremen, 2014), en luft- og strukturbåren lydinstallation til en museumselevator (Tang Museum, 2011), deltagelse i genskabelsen og præsentationen af Maryanne Amachers lydarbejde (daadgallerie, 2012), samt samarbejde med bl.a. Simon Leung, Yvonne Rainer omkring performanceværket ACTIONS! (The Kitchen 2013).

 

At høre med kroppen

Fra april til juni er Kabur Carter optaget på et DIVA residency, bevilliget af Statens Kunstfond. Under opholdet vil han blandt andet vil lede Working Group for Sound in the Expanded Field, et diskursivt projekt der gennem workshops og andre lydfokuserede aktiviteter undersøger lydens rolle i hverdagslivet.

Working Group for Sound in the Expanded Field sigter mod at træne og udvide deltagernes evne til at høre med andre dele af kroppen end blot ørerne, for på den måde at frigøre lytningen fra tilvante og normbundne forestillinger og kategorier.

Resultaterne af gruppens aktiviteter præsenteres og udstilles på Museet for Samtidskunst.

 

 

Hvor & hvornår?

Mandag d. 16.2.2015, kl. 16.30 på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Kongens Nytorv 1

Indgang: Den italienske trappe (følg skiltningen)

Se også facebookeventet og gruppen Working Group for Sound in the Expanded Field.

 

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share