70 millioner kroner til filmbranchen

02/12 2014

En ny aftale om fremtiden for dansk film er på plads. Aftalen, der løber fra 2015 til 2018, har fokus på at styrke filmbranchens økonomi og produktionsmuligheder samt skabe et innovativt og udviklende spilmiljø.

 

Alle Folketingets partier var med i aftalen, der skal sikre film- og spilindustrien de bedste udviklingsmuligheder de næste fire år. Aftalens hovedpunkter er:

 

  • Flere film: Der indføres en støtteordning for lavbudgetfilm, som giver både erfarne filmfolk og ny talenter mulighed for at prøve kræfter med andre måder at arbejde på.
     
  • Støtten til computerspil fordobles: Støtten til computerspil øges fra 20 til 40 mio. kr. i aftaleperioden.

  • Dansk films økonomi styrkes: Dansk filmproduktion tilføres i den kommende periode 70 mio. kr. Midlerne skal bruges til at bistå filmbranchen i omstillingen til det digitale salg af film.
     
  • Talenterne får flere muligheder: Foruden støtteordning for lavbudget film, videreføres New Danish Screen-ordningen. Ordningen skal give plads til udvikling inden for alle genrer, formater og platforme.

 

Læs den fulde filmaftale her.

 

(Foto: Publicdomainpictures)

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share