5 CELLISTER, 1 VIOLINIST, 1 DANSER OG 1 KUNSTNER

07/06 2016

På onsdag d. 8. juni kl. 17-18.30 flyder Ulrik Heltofts udstilling 7 FILM, ET FOTO OG EN NÆSE AF SØLV på Gl. Holtegaard over i en liveopførelse af musik, lyd og performance, hvor bevægelse og strenginstrumenter møder filmværker og det klassiske møder det nutidige.

 

Sammen med cellisterne Soma Alpass og Lil Lacy har billedkunstner Ulrik Heltoft kurateret liveprogrammet LIVE – 5 CELLISTER, 1 VIOLINIST, 1 DANSER OG 1 KUNSTNER. Som duoen Soma & Lil er de to cellister kendt for deres nybrydende musik, der udspiller sig i feltet mellem klassisk musiktradition, akustiske klange og lydlige eksperimenter. Med en særlig tilgang til musik tager de udgangspunkt i et ord eller en titel, som skaber afsæt for videre improvisationer. Soma & Lil har skabt lydsiden til udstillingens nyproducerede film netop ved at improvisere til værkets billedside.

 

Vekselvirkningen mellem struktur og improvisation er helt central i Soma & Lils musikalske univers – som det også er i Heltofts filmiske og performative praksis, der udfolder sig et sted mellem det instruerede og det åbne, intuitive. Som duoen er også Heltoft optaget af mødet mellem før og nu. Hans værker er i dialog med videnskabelige og kunstneriske traditioner, som kunstneren bearbejder til nye fortællinger bl.a. via nye foto- og filmteknikker.

 

Liveprogrammet skaber nye stemninger i Heltofts udstilling 7 FILM, ET FOTO OG EN NÆSE AF SØLV, der har fået en præmiering af Statens Kunstfond. Udstillingen er den anden i udstillingsrækken BAROK+Samtidskunst, hvor Gl. Holtegaard inviterer kunstnere til at gå i dialog med stedets barokke ånd og historie.


Hvor og hvornår

Gl. Holtegaard

Onsdag d. 8. juni kl. 17-18.30Billede: Installationsfoto, ULRIK HELTOFT: 7 FILM, ET FOTO OG EN NÆSE AF SØLV, Gl. Holtegaard, 2016

CAKI, Kongens Nytorv 1, 2. sal, 1050 Kbh K. Tlf.: 41 88 25 88

Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Bookmark and Share